З жовтня 2019 року змінюється порядок виплати житлової субсидії, при якому більшою мірою буде враховано потреби субсидіантів щодо вибору способу виплати та банківської установи.

Читайте також: Як волиняни можуть отримати "теплові" субсидії

Про це під час оперативної наради 29 серпня у Волинській ОДА повідомила директорка департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод, інформує пресслужба адміністрації.

Відповідно до змін, виплату готівкових субсидій здійснюватимуть місцеві органи соціального захисту населення. Робота розпочнеться з передачі Пенсійним фондом виплатних реквізитів, на які пенсіонери отримують пенсію. Для не пенсіонерів виплата здійснюватиметься на відкриті раніше рахунки в "Ощадбанку".

"Однак, якщо субсидіант бажає отримувати монетизовану допомогу на оплату комунальних послуг у іншій банківській установі йому потрібно із відповідною заявою звернутися в управління соцзахисту. Разом із заявою потрібно надати реквізити рахунку в уповноваженому банку, в якому є бажання одержувати субсидію готівкою", – зазначила посадовиця.

Таким чином, одержувачі субсидії, у яких відсутні рахунки в уповноважених банках до надання інформації про платіжні реквізити отримуватимуть монетизовану субсидію через "Укрпошту" за адресою, вказаною при зверненні за субсидією.

Варто звернути увагу, що тим, кому призначено безготівкову форму допомоги, а це ті домогосподарства, які мають борги за комунальні послуги, отримуватимуть субсидію виключно через АТ "Ощадбанк". Зимову субсидію управління соцзахисту почнуть розраховувати у жовтні на основі доходів, отриманих у І-ІІ кварталах 2019 року. До слова, за попередніми підрахунками, загальна кількість одержувачів субсидій становитиме не менше 125 тисяч домогосподарств.

Окрім того, згідно з урядовим рішенням з 1 жовтня 2019 року реформується система пільгового забезпечення і запроваджується надання пільг у грошовій формі. Очікується, що пільгу готівкою отримуватимуть понад 100 тисяч осіб.

У підсумку, тимчасово виконуючий обов`язки голови обласної державної адміністрації Олександр Киричук дав ряд протокольних доручень.

Читайте також: Радник Зеленського пояснив, що буде з тарифами: деталі

"Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій, міським головам доручаю провести інформаційно-роз`яснювальну роботу з питань призначення та виплати населенню житлових субсидій. Окрім того, відповідні органи повинні контролювати та моніторити стан виплати субсидій. Що стосується комісій з соціальних питань в частині надання житлових субсидій – засідання мають бути ефективними", – резюмував Олександр Олексійович.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook