За один день волинський пункт пропуску без розмитнення перетнуло 50 автівок, забитих товаром. Митники за "подяку" від 300 до 1000 доларів закривали очі на ввезення контрабанди до України. За цим фактом правоохоронці у листопаді минулого року відкрили кримінальне провадження. У ході досудового розслідування на початку травня цього року прокуратура здійснила виїмку документів на митному пості "Устилуг".

Читайте також: Волинського митника, який розповів про контрабанду, хочуть звільнити

До слова, кримінал відкрили за повідомленням працівника митниці Петра Євтушка. Нагадаємо, зараз проти чоловіка керівництво митниці організувала службове розслідування за те, що той в ефірі телеканалу Аверс розповів про корупцію на волинській митниці.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

У лютому цього року за один день митний пост "Устилуг" пропустив 48 автомобілів з контрабандою. Набиті товаром автомобілі якимось дивним чином на документах перетинали пункт пропуску – порожніми.

Тобто нерозмитненими – тож до держбюджету не пішло жодної копійки. А от до кишені митників потрапляли чималі суми. Так, за цим фактом правоохоронці у листопаді минулого року відкрили кримінальне провадження.

Митники пропускали без розмитнення автомобілі з товаром за винагороду від 300 до 1000 доларів з одного автомобіля – такі суми вказані в одній із суддівських ухвал, де правоохоронці просять у феміди арештувати вилучені на "Устилузі" у ході досудового розслідування контрольні талони на транспортні засоби.

Читайте також: Волинський митник розповів про корупційні схеми головного фіскала області

50 автомобілів наповнених товаром: аби перетнути кордон без розмитнення, митник з кожного візьме не менше 300 доларів. Отож, з 50 машин виходить 15 тисяч доларів – а це за нинішнім курсом майже 400 тисяч гривень. А якщо ж брати по 1000 доларів з одного авто, то і зовсім виходить космічна сума – 1 мільйон 300 тисяч гривень. І це за день така сума проходить мимо бюджету і залишається в кишенях митників.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter