Вчора працівники дошкільних навчальних закладів Полтавського району зустрілися із заступником голови комітету з питань освіти та науки, народним депутатом Іриною Констанкевич. В ході зустрічі обговорили реформу освіти, зокрема, ту частину, яка стосується дошкільного виховання, не залишилась осторонь і проблема підвищення заробітної плати працівникам дошкільної галузі.

Читайте також: Ірина Констанкевич відстоює інтереси атовців у Верховній раді

"Ви отримаєте зарплату з місцевих бюджетів, для прикладу, окремі міські бюджети, зокрема й у нас на Волині, пішли на зустріч дошкільнятам збільшивши доплати, а в кінці року нараховують премії, але системно це не вирішує проблеми. Тому в законі потрібно чітко регламентувати, що найменший посадовий оклад працівника дошкільної освіти має бути три мінімальні зарплати. Відповідний законопроект №8188 ми вже підготували та зареєстрували", - зауважила Ірина Констанкевич.

Нардеп переконана, що якщо ми декларуємо, що освітянська реформа передбачає цілісний, поступальний та поетапний процес, то не варто робити реформу тільки в початковій та середній школі, адже до цього ще є й дошкілля.  Як можна говорити про всебічний розвиток дитини, її обдарування, якщо ми "вбиваємо" дозашкілля.

"Уряд може і не підтримувати цей законопроект, але я переконана, що якщо є гроші на прокуратуру, вдвічі збільшивши видатки й підняти зарплати , тому й повинні бути гроші і на докшілля", - констатувала Ірина Констанкевич.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter