У середу, 17 жовтня, під час візиту нардепа Олега Ляшка на Волинь, лідер Радикальної партії завітав на прямий ефір до телеканалу "Аверс", де його ознайомили із ситуацією, яка склалася біля пункту пропуску "Ягодин". Нагадаємо, фірма депутата Держдуми Росії Олександра Бабакова отримала 11 гектарів землі у прикордонній зоні Волинської області поблизу пункту пропуску. Оренда розрахована на 50 років. Наразі фірма російського олігарха, яка співпрацювала з ФСБ, вже розпочала будівництво приватного митного терміналу, на якому буде пропускати вантажівки, відбираючи чималі гроші в України.

Читайте також: На Волині російський депутат-ФСБшник влаштував бізнес на держкордоні

Розповівши про ситуацію, яка склалася, нардеп вирішив поцікавитись в очільника Уряду, як він міг допустити таке, та чи збирається із цим щось робити.

Прямісінько під час ефіру Олег Ляшко зателефонував Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману та поставив йому ряд запитань, які завели Прем'єра у глухий кут.

"Він є керівником Уряду, тож нехай дасть відповідь, чому на території України роздають землі для бізнесу російським олігархам, які будують термінали, а потім за ці гроші фінансують російську армію, яка вбиває наших хлопців", – зазначив Ляшко.

"Я думаю, що це розпорядження місцевих органів влади. Наша логіка яка: громади зібрались, об'єднались, а ми їм передаємо у власність землю. Це вже власність ОТГ. Люди обрали своїх депутатів, а вони у свою чергу комусь ці землі і виділили", – відповів Гройсман.

Обурений відповіддю Прем'єра, Ляшко поцікавився у нього тим, що якщо об'єднана територіальна громада захоче приєднатися до Москви, то він теж скаже, що це їхнє суверенне рішення?

"Якщо ОТГ вирішить приєднати до нас Москву, то я  це підтримаю. Ми ж не здаємось у полон, а перемагаємо", – зазначив очільник Уряду, додавши, що перевірить цю інформацію та розбереться з нею.

Читайте також: Лідер "радикалів" Ляшко побував у Луцьку та пообіцяв високі пенсії та зарплати

Також лідер Радикальної партії запитав у Прем'єр-міністра, коли він припинить діяльність "Обленерго", яке належить Росії, на що той відповів, що діяльність "Обленерго" почалася ще до того, як він прийшов в політику.

І на завершення розмови "радикал" вирішив уже остаточно "добити" Гройсмана та поцікавився, чи можуть жителі Волинської області бути впевнені в тому, що справедливість відновиться та ніякого російського бізнесу на їхній території не буде?

"Волиняни можуть повністю розраховувати на ваш патріотизм та на абсолютний патріотизм Прем'єр-міністра", – підсумував очільник Уряду.

Дивіться із 1хв 20 сек.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter