Скільки в середньому людина витрачає електроенергії для того, щоб зарядити свій мобільний телефон і інші гаджети. Головне питання – скільки за це потрібно сплачувати.

Читайте також: У волинян масово погоріла побутова техніка через стрибок напруги

Фахівці розповідають, в цілому на заряджання мобільного телефону, щомісяця людина віддає не більше п’яти гривень. Але це за умовою, якщо в родині тільки один подібний гаджет. З ноутбуками і планшетами дещо інша ситуація. Така техніка споживає значно більше електроенергії, ніж мобільний телефон. Тому в середньому за їх зарядку потрібно буде заплатити від 30 гривень і вище, пише "Tv5".

Отже, якщо в родині в середньому три людини і кожна має по одному мобільному телефону, то в місяць за спожиту електроенергію під час заряджання, потрібно буде віддати близько 15 гривень. До цієї вартості додаємо ноутбук – це вже 75 гривень. Плюс один планшет. Загальна сума за усі гаджети в середньому складає сто гривень.

Читайте також: Уряд ускладнив отримання субсидій для заробітчан та безробітних

До того ж, навіть якщо зарядний пристрій залишити увімкненим у розетку, він все одно буде споживати певну кількість електроенергії. А це також додаткові витрати, хоча і незначні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter