Тарифи за послуги з централізованого опалення знову зросли.

Читайте також: "Вішатись просто не хочеться", – волинянин з інвалідністю про виживання після "покращення"

Чому так відбувається і чи є надія, що хоча б за лютий лучани заплатять менше − йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Дві, а то й більше 3-ьох тисяч гривень за комунальні послуги – це не під силу більшості лучан. Як і прогнозував заступник директора з комерційних питань ДКП "Луцьктепло" Віктор Мельник – за січень за послуги з централізованого опалення доведеться заплатити ще більше, ніж за грудень.

42 грн 39 коп./м² − чинний тариф на послугу з централізованого опалення, проте при середньодобовій температурі повітря + 1,47 градуси Цельсія. А в січні було холодніше, ще й вступив в силу новий тариф.

"Нам щомісяця надає інформацію гідрометеобюро – відповідно до заключеної угоди. І в нас за січень 2019 року середня температура фактично склала – 3,74 градуса. В споживачів, у яких відсутні прилади обліку в січні місяці така плата буде складати 55 грн 75 коп./м²", − розповів заступник директора з комерційних питань ДКП "Луцьктепло" Віктор Мельник.

За 20 днів грудня лучани платили ще за старим тарифом.

Віктор Мельник нагадує, що ціна за газ є основною складовою тарифу та становить понад 60%, то ж те, що газ подорожчав на 22,8% вплинуло на новий тариф. Однак заспокоює, що в лютому має бути тепліше, то ж, ймовірно, лучани заплатять за опалення менше.

Читайте також: Як лучанам отримати субсидію після монетизації

"Ідеальний варіант, якщо середня температура буде +1,47 – це буде базовий тариф – 42 грн 39 коп./м²", − наголосив Віктор Мельник.

Соцмережі рясніють наріканнями на якість блакитного палива, мовляв, газ нині такий: якщо раніше вода у каструлі закипала за 15 хвилин, то зараз на це потрібно вдвічі більше часу.

Працівники ПАТ "Волиньгаз" у коментарях пропонують провести так звані експерименти на газовій плиті, мовляв, не обов’язково калорійність газу нижче норми, можливо, посуд не такий, або стан конфорки поганий, або газова плита засмічена. І в ДКП "Луцьктепло" запевняють – по паперах, які вони отримують – з газом все гаразд.

Лучанам слід бути готовими, за січень комунальні платежі будуть ще більшими. А тим часом зростання тарифів сприяє і зростанню заборгованості за опалення. За інформацією працівників ДКП "Луцьктепло" рівень оплат становить всього 44%.

Читайте також: "Нелюди, які знущаються з народу", – лучанка обурена "комуналкою" за січень

Більш детальніше у відео-сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook