Президент-утікач Віктор Янукович може повернути собі високе звання завдяки роботі нині діючого гаранта Петра Порошенка.

Читайте також: Янукович помер у клініці в Москві, – росЗМІ

Януковичу можуть повернути звання президента. Таку думку висловив відомий український журналіст Олександр Дубінський, передає politeka.net.

Раніше Верховна Рада прийняла закон "Про позбавлення Януковича В. Ф. звання президента України". Порошенку знадобилося п'ять місяців на те, щоб підписати цей документ вже після того, як за нього проголосували депутати.

"Президент поставив свій підпис під законопроектом 17 червня 2015 року, проте, як стверджує Дубінський, вже 19 червня Порошенко звернувся до Конституційного суду. У своєму зверненні глава держави звертав увагу на те, що законопроект не відповідає ч. 2 статті 6, ч. 2 статті 8, ч. 2 статті 19, статті 85, ч. 3 статті 105 Конституції України (є неконституційним)," – йдеться у повідомленні.

Згодом Порошенко нагадав, що Конституція України передбачає позбавлення президента влади тільки за підсумками імпічменту, який у випадку Януковича не проводився.

Читайте також: Порошенко боїться: чому так ретельно підбирають волинян для зустрічі з президентом в Луцьку

"Слухання справи за зверненням президента пройшло в жовтні 2016 року в письмовій формі. За його підсумками суд перейшов до закритої частини пленарного засідання для подальшого обговорення матеріалів справи і прийняття рішення. Підсумки цього засідання залишилися невідомими", – повідомляється.

Наголошується, що для повноцінної процедури імпічменту за відставку президента має проголосувати конституційна більшість – 300 депутатів, в той час як рішення про позбавлення Януковича звання президента приймалося простою більшістю.

"Тобто, щоб на всякий випадок прикрити свою президентську дупу – Порошенко готовий навіть на те, щоб відновити в президентських правах дупу Януковича", – пише Олександр Дубінський.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter