Японське агентство JICA проводить переговори з урядом щодо перспектив побудови в Україні сміттєспалювальних електростанцій і сміттєпереробних заводів.

Читайте також: Україна збудує космодром в Австралії

Про це повідомляється на офіційній сторінці уряду.

Представник JICA заявив, що агентство планує провести ґрунтовне дослідження щодо поводження з відходами в трьох містах – Києві, Харкові та Дніпрі. На основі отриманих результатів визначать перспективи ефективного використання сміття для виробництва енергії.

"Щорічно утворюється близько 10 мільйонів тонн твердих побутових відходів, енергетичний потенціал яких становить близько 1 мільярдів кубометрів газу на рік", – заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук. — З 10 мільйонів тонн відходів у процесі переробки можна згенерувати 3,5 млн гігакалорій теплової енергії та 1,2 млрд кіловат-годин електроенергії, а також відсортувати близько 20% вторинних ресурсів».

Зі свого боку, Держенергоефективность також розробило попередню фінансову модель інвестиційного проекту з переробки 80 тисяч тонн сміття на рік і подальшої генерації енергії. Потужність станції становитиме 2,3 мегават електроенергії та 1,8 мегават теплової енергії.

Агентство JICA – всесвітньо відома японська урядова організація з надання технічної, грантової допомоги й пільгових кредитів урядам іноземних держав. Торік восени Агентство JICA відкрило регіональний офіс в Україні.

JICA вже реалізує кілька масштабних інфраструктурних проектів й аналізує можливості щодо встановлення заводів з виробництва енергії зі сміття.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter