Вчора, 14 грудня відбулася робоча зустріч першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Мартинюка провідними виробниками цукру в Україні. Під час робочої зустрічі були обговорені найважливіші питання та виклики, які постали перед цукровиками.

Підняття ціни природнього газу на 30% значно збільшило собівартість продукції, а ринок і закони попиту та пропозиції ніхто не відміняв. На сьогодні європейські країни також є лідерами у виробництві цукру, що значно здешевило український цукор на міжнародному ринку. Всі ці фактори ставлять у складне положення цукрові заводи.

«Сьогодні виробникам цукру стає все важче встояти на ногах, закриваються заводи, збільшилась вартість газу та попри складну економічну ситуацію ми впевнені, що галузь потрібно розвивати, адже, Волинь має все для вирощування солодких коренів», – наголосив голова спостережної ради Гнідавського цукрового заводу Ярослав Галькевич.

Серед найважливіших питань, які були порушені перед заступником міністра – зниження ПДВ для агропромислової продукції, відміна в’їзного мита та реструктуризація ПДВ для модернізації цукрових заводів та ряд інших нагальних проблем виробників цукру.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Микола Мартинюк з розумінням віднісся до проблем та викликів, які постали перед виробниками цукру та пообіцяв зробити все можливе для підтримки цукрової галузі України.