Волинянин, який намагався підпалити себе під стінами Луцької міської ради – учасник бойових дій на сході Станіслав Р., більш відомий як "Ганс".

Читайте також: У Луцьку чоловік намагався покінчити з життям перед міською радою

Хлопець 1995 року народження проживає в селі Струмівка, є бійцем батальйону "Азов".

У свої 23 роки юнак пройшов пекло війни на сході, бачив як гинуть його друзі та був побратимом загиблого 18-річного Героя України Андрія Снітка на прізвисько "Хома", який своїм тілом накрив гранату та врятував побратимів.

Як відомо, 15 серпня вночі юнак облив себе бензином під стінами міської ради на вулиці Богдана Хмельницького та погрожував себе підпалити, ніби-то через "відмивання грошей".

Після довгих вмовлянь правоохоронців та особистого втручання психолога Олени Звєрєвої, юнак все ж таки здався та його доправили до Волинської обласної психіатричної лікарні.

Читайте також: СБУ відкрила кримінал проти волинського журналіста

Нагадаємо, що свого часу про атовця, який намагався себе підпалити писав волинський журналіст Сергій Шаповал у своїй статті "Тітушки. Волинська порода" на сайті "Волиньпост" та назвав Станіслава "неформальним лідером неонацистів у Луцьку" та й взагалі деморалізованим. 

Відповідь на статтю Шаповала, можливо і від самого Станіслава, не забарилася.

Як стало відомо з власних джерел, юнака знають як позитивного та хорошого хлопця. Сусіди говорять, що Станіслав, попри свій молодий вік навіть був паламарем у церкві та завжди займав активну життєву позицію та займався музикою.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter