З 1 червня полігон у селі Брище не прийматиме невідсортоване сміття з навколишніх сіл, а відсортовані відходи зможуть завозити лише Луцьк, Прилуцька та Жидичинська сільська рада і Княгининівська ОТГ.

Читайте також: Лучани обурені поведінкою чоловіка, який викидає сміття посеред вулиці

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

В кінці березня цього року виконком Луцької міської ради прийняв рішення заборонити ввезення невідсортованого сміття на полігон у село Брище. 

Пильнувати за тим, які машини заїжджають на територію та яке сміття вони везуть, будуть муніципали та охоронна фірма. Окрім того, планують встановити відеонагляд і обіцяють, що невідсортоване сміття не потрапить на територію полігону.

Деякі сільські голови стверджують, що їх не попередили про перехід на систему сортування і заборону вивезення невідсортованого сміття у Брище. Хоча, як відомо, закон "Про сортування" вступив в силу 1 січня 2018 року на рівні усієї держави, а про заборону вивезення сміття у Брище голови сільських рад були попереджені ще на початку квітня. Однак жодних кроків до переходу на нову систему сортування ними зроблено не було. Тож невідомо, куди вони збираються вивозити відходи після 1 червня.

Читайте також: "Через 2-3 роки Луцьк буде повністю закритий сміттєвими майданчиками", – Григорій Недопад

У Луцькраді зазначили, що проблема вивозу сміття у селах не повинна стати проблемою для Луцька, тому там готові до взаємної співпраці. 

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter