Сьогодні, 31 травня у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка у Луцьку відбувся другий молитовний сніданок, на який з’їхалися політики, представники влади, громадськості та бізнесу, а також духовні лідери, які зібралися не тільки спільно помолитися за єдність України, а й зібрати кошти на благу справу – обладнання для перинатального центру. Цьогоріч захід приурочений до Дня захисту дітей.

Читайте також: На критикованому луцькими активістами заході зібрали більше півмільйона гривень для онкохворих дітей

Загалом на захід було запрошено понад 180 людей, серед яких: голова Волинської обласної Ради Ігор Палиця; народні депутати від Волині Ірина Констанкевич, Ігор Гузь та Сергій Мартиняк; радник міського голови Ігор Поліщук; митрополит Волинський і Луцький Михаїл; голова правління Фонду "Тільки разом" та радник голови Волиньради Олександр Товстенюк; координатор молитовних сніданків у США, уродженець Волині Михайло Жовнір; координатор Національного молитовного сніданку США Даг Бьорлі та багато інших.

Молитовний сніданок розпочався зі спільної молитви "Отче Наш", яку виконав архієрейський хор "Оранта".

Першою до слова запросили в.о. директора Волинського обласного перинатального центру Ірину Горавську:

"Діти – це наше сьогодення, наше майбутнє, наша радість, наша надія. Я дуже хочу усім подякувати за те, що Ви долучаєтесь до цієї благородної справи. Я представляю колектив новоствореного закладу Волинського обласного перинатального центру. Цей багатостраждальний довгобуд набув друге дихання у 2016 році завдяки Ігорю Петровичу, який всіма силами долучив кошти із державного бюджету, були виділені кошти з обласного бюджету та благодійного фонду Ігоря Палиці "Тільки разом". Перинатальний центр – це унікальний об’єкт для нашої Волині. Він унікальний тим, що це абсолютно нове приміщення, яке збудоване за високотехнологічними технологіями, які унеможливлюють передавання будь-яких інфекцій. А це дуже важливо при наданні умов мамам та їхнім діткам", – зазначила Ірина Горавська.

Також жінка додала, що унікальність центру і в тому, що у ньому надаватимуться послуги, на які не здатна звичайна лікарня, зокрема – це порятунок навіть 500 грамових діток. Ірина Горавська насамкінець закликала усіх присутніх долучитися до цієї справи, адже "чужих діток не буває".

Ірина Горавська

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця зазначив, що всі справи, до яких долучаються люди, повинні робитися заради світлого майбутнього дітей, адже вони "наша надія, слава та опора".

Читайте також: Перший молитовний сніданок у Луцьку: як це було

"Сьогодні ми зібралися тут не для того, аби згадати дітей, раз в рік, адже завтра (1 червня – ред.) День Захисту дітей, а щодня згадувати про те, що ми живемо заради того, аби небо було чистим, а наші діти – щасливі. Ми повинні думати про те, аби наші діти мали усе необхідне обладнання в медицині, а їхні мами не боялися за те, що тут не в змозі допомогти їхнім дітям. Ми разом з вами зможемо це зробити. І саме від нас залежить майбутнє Волині. У нас прекрасна область, прекрасне місце розташування, прекрасні умови для тих, хто хоче тут жити і працювати. А для всього цього потрібно мати інфраструктуру, зокрема, як ми сьогодні говоримо, і медичну.

Я хочу подякувати керівнику перинатального центру, яка з усіх сил старається і добивається кращого майбутнього для наших дітей", – наголосив Ігор Палиця, додавши, що виділив зі свого благодійного фонду "Тільки разом" 1 мільйон гривень на перинатальний центр та побажав "жити всім із Богом у серці і думками про те, що за вчинки доведеться відповідати".

Ігор Палиця

Радник Луцького міського голови та організатор другого молитовного сніданку Ігор Поліщук зазначив, що "сьогодні день, коли можна прославити Бога і зробити хорошу справу заради дітей".

"Усі ми об’єднані бажанням бачити Україну сильною і успішною. Але хочу сказати, що країна буде сильною і успішної тоді, коли від найменшого управлінця аж до президента буде страх Божий, коли у кожної людини, що приймає доленосні для країни рішення, буде усвідомлення того, що вона буде нести відповідальність перед Богом, тоді, коли кожна людина буде дивитися на своє робоче місце, як місце для служіння Богу", – сказав Ігор Поліщук.

Ігор Поліщук

Після виступів політиків присутні змогли насолодитися виступом камерного оркестру "Con Moto", дитячих хорів та грою на фортепіано лауреатки міжнародних та всеукраїнських конкурсів Терези Верзун.

"Ми дійсно маємо чудову землю, усе на цій землі – чудових людей, надзвичайний клімат, благословіння. А з іншого боку часом щось буває не так. І тут постає питання: або ця земля не свята, або ми живемо не тим життям, яке робить землю святою. Людина створена таким чином, що Бог є її невід’ємною частиною. Якщо хтось думає, що це не так, то достатньо перестати дихати і відчути, що вам бракує чогось такого, що ви не бачите – повітря. Отак і Бог – ми його не бачимо, але ми живемо завдяки тому, що він турбується про нас", – зазначив координатор молитовних сніданків у США Михайло Жовнір.

Михайло Жовнір

Далі привітав присутніх владика Михаїл, який зазначив, що усі повинні любити себе, адже люблячи себе, ми любимо Україну.

"Наша Волинь і наше місто славиться багатьма напрямками медицини і я тішуся з того, що нам не потрібно їхати на операцію в іншу країну. Набагато краще і приємніше лікувати в себе своїх. Це означає, що ми любимо Волинь і ми любимо себе", – сказав владика.

Владика Михаїл

"Є лише один у всьому всесвіті, хто може змінити людське серце – це Ісус. І тому, коли ми зустрічаємось, ми зустрічаємось в ім'я Ісуса. Ми не зустрічаємося разом в ім'я християнства, бо про нього ніде в Біблії не сказано. Ісус не прийшов для того, аби принести нам релігію, він прийшов, аби дати нам себе", – зазначив Даг Бьорлі, додавши думки, які засвідчують , що сніданок зібраний в ім'я Ісуса.

Даг Бьорлі

Читайте також: Зі спільною молитвою за Україну: як проходив перший Молитовний сніданок у Луцьку

Після цього ще півтори години усі присутні молилися за єдність України, за мирне небо над головою, а найголовніше – це за діток, які повинні жити та будувати майбутнє нашої держави. Присутні змогли насолоджуватись виступами дитячих колективів.

І підсумувала молитовний сніданок молитва за Україну – "Боже, великий, єдиний…", після якої бажаючі змогли опустити у скриньки, які стояли в залі, пожертви на перинатальний центр і зі світлою душею покинути захід.

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook