З переліку предметів для проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року вилучили російську мову.

Читайте також: В Україні змінили правила реєстрації на ЗНО

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає УНІАН.

За його словами, перелік предметів, з яких можна пройти ЗНО у 2018 році, традиційний, але зменшився на один і цього року складає 11 предметів.

«Це предмети із навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів. Щодо предмету, який був вилучений — це російська мова у зв’язку з тим, що обсяг замовлення на відповідний тест був невисокий», — сказав він.

Тестування проходитиме за таким графіком: 22 травня – математика, 24 травня – українська мова та література, 29 травня – іспанська, німецька та французька мови, 1 червня – англійська мова, 4 червня – біологія, 6 червня – історія України, 8 червня – географія, 11 червня – фізика, 13 червня – хімія.

Кожному учаснику ЗНО дається право обрати для складання тестів до 4 предметів з 11.

«Потрібно розуміти, що для випускників поточного року мінімальна кількість предметів, яку вони можуть обрати – три. Це зумовлено тим, що це є мінімальна кількість предметів, з яких особа має проходити державну підсумкову атестацію. У даному випадку, вибір цих предметів повинен бути наступний: українська мова є обов’язковий предмет ЗНО для будь-якої особи, яка проходить державну підсумкову атестацію у поточному році… на другому місці така особа повинна обрати або математику , або історію України як вибірково-обов’язкові предмети і на третьому місці може обрати на власний розсуд будь-який предмет, який не зазначений мною на першій та другій позиції», — сказав він.

Також у 2018 році передбачається додаткова сесія ЗНО, яка пройде з 2 до 11 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter