У центрі Луцька сьогодні, 19 грудня, в день Святого Миколая Чудотворця засвітили головні ялинки міста – три красуні, які з року в рік сяють протягом усіх Різдвяно-Новорічних свят.

Читайте також: У Волинській єпархії ПЦУ прийняли рішення святкувати Різдво і 25 грудня, і 7 січня

О 16.00 на Театральному майдані міста зібрались тисячі лучан в очікуванні святкового дійства. Сотні дітей та дорослих чекали на прихід Святого Миколая та засвічення вогнів на головній ялинці. Вся площа прикрашена у жовто-білі кольори, а на сцені біля ялинки виступають колективи, які дарують лучанам веселі пісні та запальні танці.

У святковому дійстві взяли участь і представники влади та духовенства. Зокрема – це митрополит Луцький та Волинський Михаїл (Зінкевич), голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт та інші.

"Сьогодні я вітаю усіх Вас із Днем Святого Миколая. З цим чудовим святом, в якому ми завжди шукаємо щось радісне та хороше – не тільки під подушкою, але й в житті. Наша давня славна традиція – засвічування ялинки – передвісника великих подій Різдва Господа нашого Ісуса Христа. Це очікування великої радості у великих справах. Я бажаю щоб сьогоднішній вечір був започатковуваним вечором майбутніх святкувань в очікуванні, а зрештою і великого Божого благословення у всіх Ваших ділах.

Побільше вірте та мрійте, а я бажаю, щоб віра Ваша силою своєю здолала усі труднощі. І нехай благословення буде над усіма Вами. Зі Святом Миколая та прийдешніми Новорічно-Різдвяними святами", – виголосив зі сцени митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

До слів священнослужителя приєдналася і голова Волиньради Ірина Вахович:

"Дорогі волиняни, від себе особисто, а також від усього депутатського корпусу Волинської обласної ради вітаю Вас із початком Новорічно-Різдвяних свят. Бажаю кожному з Вас єдності, миру, любові, добробуту, в серці завжди тримати любов і усі справи робити тільки з добром та для добра. Нехай прийдешній 2020 рік буде роком миру для України", – зазначила Ірина Вахович.

Читайте також: День святого Миколая 2019: традиції, молитви Миколаю Чудотворцю

"Дуже радий бачити усіх щасливими та з усмішками. Бажаю у свято Святого Миколая усім щастя. Нехай у Ваших сім’ях та домівках завжди буде мир та спокій", – сказав коротко Юрій Погуляйко.

"Шановна громадо, від щирого серця вітаю Вас з цим чудовим та неймовірно веселим святом – Днем Святого Миколая! З Днем покровителя міста Луцька! Святий Миколай любить усіх нас, пам’ятає про всіх нас та робить усе для того, аби наше місто завжди відчувало його патронаж.

2019 рік приніс нам багато подарунків, але ми на цьому не зупинимось, маючи такого покровителя.

Я хочу привітати усіх Вас з цим прекрасним святом. Бажаю щоб Святий Миколай щороку приносив усім діткам подарунки, щоби ці дітки завжди мали мрії, а дідусь Миколай їх реалізовував. Ми вступаємо з Вами в період Новорічно-Різдвяних свят. Нехай кожен день буде для Вас гарним, радісним та святковим. Нехай усі мрії збуваються", – виголосив Григорій Пустовіт.

Окрім того, в рамках заходу представники національної організації "Пласт" передали жителям Луцька Вифлиємський вогонь.

Засвітили головне "тріо" міста під веселі пісні, оплески та феєрверки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook