На Тернопільщині шахраї вкрали 360 тисяч гривень із картки мешканки села Угринів Підгаєцького району.

Читайте також: У Луцьку 2−річна дівчинка залишилась паралізованою через важку хворобу

Це гроші, яку благодійники перераховували на лікування дітей, травмованих в результаті вибуху газу в сільському клубі, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"До жінки зателефонував чоловік і представився працівником банку на ім'я Роман. Він заявив, що на її рахунок надходять великі суми коштів і вони не поміщаються на її електронний гаманець. Невідомий запропонував здійснити кілька маніпуляцій для отримання цих грошей", − сказано в повідомленні.

Чоловік порекомендував зняти з рахунку частину коштів та перекинути їх на вказані рахунки. Таким чином жінка на 17 тис. грн через iBox поповнила мобільні телефони кільком абонентам.

Після цього вона, знявши зі свого рахунку гроші, почала перекидати їх через банківський термінал на картки, які диктував по телефону невідомий.

"Проте електронний гаманець банк заблокував через перевищення ліміту і додзвонювач сказав піти в фінустанову та розблокувати його. Жінка так і зробила, скориставшись допомогою працівника банку. Останнього зацікавила сума, яку перекидала жінка. Проте відвідувачка запевнила, що все гаразд, а гроші йдуть на благодійність", − розповіли в поліції.

В результаті таких маніпуляцій жінка віддала всі гроші шахраям. Звернулася до поліції потерпіла лише через півтори доби після злочину, коли зрозуміла, що зробила, каже начальник обласної поліції Олександр Богомол.

"Поліцейські звернулися до банку, аби заблокувати викрадені кошти. На даний час проводяться заходи по інших регіонах України, аби встановити злочинців та притягнути їх до відповідальності. Ми проведемо максимальні оперативні заходи, щоб повернути кошти. За первинною інформацією, шахраї дзвонили з Дніпропетровської області. Наші колеги допомагають у проведенні слідчих дій. Одна з версій − дзвонили з місць позбавлення волі", − говорить Богомол.

Триває слідство.

Читайте також: П'яний батько живцем підпалив власну доньку, бо та заступилася за матір: деталі жахливої трагедії (відео)

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook