Школа плавання хоче розірвати договір з "Проміньпарксервіс", через невиконання останнім своїх зобов’язань та використанням території басейну з комерційною метою.

Читайте також: Бидлувату волинську "бізнесменшу" оштрафували на 112 тисяч гривень

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як пояснив у коментарі журналістам заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук, проект рішення про розірвання договору про співпрацю із ТзОВ "Проміньпарксервіс" в односторонньому порядку підготували, через звернення директора КЗ "Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву" Луцької міської ради Олександра Сологуба.

Договір про співпрацю, своєю чергою, згідно з попереднім погодженням виконкому, товариство та школа плавання підписали ще 12 липня 2016 року.

Так, під час реконструкції відповідно до вимог державних будівельних норм "Промінь" мав забезпечити певну кількість паркомісць для відвідувачів центру. Оскільки підприємство не мало достатньої кількості землі для цього, його представники звернулися до міської ради з пропозицією облаштувати стоянку на ділянці школи, якою б користувалися відвідувачі і басейну, і розважального центру.

Згідно з договором, першочергово та безкоштовно місця для стоянки повинні були б надавати саме відвідувачам басейну.

"А на сьогоднішній день, особливо у вечірні години, всі місця заставлені автомобілями відвідувачів "Променя", – зауважив Костянтин Петрочук.

До слова, раніше повідомлялося, що за останніх 5 місяців басейн збільшив надходження від платних послуг. Якщо за попередні 18 місяців надходження складали в середньому до 100 тисяч гривень на місяць, то, згідно з даними останніх 6 місяців, надходження становлять більше 200 тисяч гривень.

Окрім того, товариство зобов’язувалося встановити на території школи плавання спортивний і дитячий майданчики. Однак спортивного майданчика так і не облаштували, а дитячий розмістили за межами ділянки басейну.

Чи не найбільшим порушенням товариства, за словами Костянтина Петрочука, є те, що об’єкт інфраструктури, розташований на ділянці, звільненій від земельного податку, використовується з комерційною метою. Адже, попри те, що територія, де розмістили парковку, належить школі, яка позбавлена зобов’язання сплачувати податок, "Промінь" бере плату з відвідувачів центру за стоянку.

Читайте також: У "свідомого" волинського депутата відмовилися надати відео, де власниця матюкає і погрожує своїй працівниці

"Директор школи не раз звертався до представників "Променя", що це незаконно. Були спільні наради, де все обговорювали. Як результат – адміністрації басейну видали 5 карток для безкоштовного користування стоянкою", – зазначив заступник міського голови. Він додав, що такі картки гарантують безкоштовний в’їзд/виїзд, але аж ніяк не наявність вільного місця для паркування.

Особливі незручності виникають під час різноманітних змагань, коли до Луцька приїжджають діти з інших міст. Оскільки всі місця на стоянці часто зайняті відвідувачами розважального центру, автобуси зі школярами вимушені паркуватися обабіч.

"Ми неодноразово усно зверталися до представників "Проміньпарксервіс", аби вирішити цю ситуацію. Однак із їхнього боку не було відповідної реакції. Це все триває вже близько півроку. Тому, оскільки товариство не виконує своїх зобов’язань, ми просто змушені винести проект рішення про розірвання договору на розгляд виконавчого комітету міської ради", – резюмував Костянтин Петрочук.

Остаточне рішення – за членами виконкому.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter