Перший заступник міського голови Григорій Недопад здійснив виїзний особистий прийом мешканців на базі ЖКП №2. До діалогу з громадянами були залучені керівники виконавчих структур Луцької міської ради та місцеві депутати.

Читайте також: У Ковелі тріщить пам’ятник встановлений нардепом-олігархом

Про це пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

– Вдруге проводимо виїзний прийом громадян, на якому присутні депутати найближчих округів, керівники комунальних закладів, і такий підхід виправдовує себе, – розповів Григорій Недопад. – Люди можуть напряму звернутися зі своїми проблемами до відповідальних осіб і на місці знайти вирішення хвилюючих питань.



Цього разу на прийом до Григорія Недопада прийшли більше 45 чоловік, зустріч відбулась на базі ЖКП №2 за присутності депутатів Луцької міської ради Євгенія ТкачукаМиколи ЯручикаМиколи РоманюкаБориса Смаля, директора ЦНАП Лариси Карп’як, керівника ЖКП №2 Володимира Рижука, керівника департаменту ЖКГ Юрія Крася, представників муніципальної варти.

Найбільше питань стосувалися благоустрою прибудинкових територій, ремонту дахів та під’їздів, облаштування територій біля смітників, перенесення сміттєвих контейнерів та встановлення спортивних майданчиків. Люди зверталися із проханням про виділення пільгового житла, щодо ремонту дорожнього покриття та навіть із пропозиціями по реформуванню ЖКП.



Так, лучанка із інвалідністю звернулася до першого заступника міського голови із проханням про виділення пільгового житла. Жінка працює з дітками із вадами розвитку та має потребу у власному помешканні, перебуваючи під номером 47 у пільговій черзі на житло.

Читайте також: Через невиконані обіцянки Ігоря Лапіна "активісти" блокували сесію Луцької міськради

– Приємно, що квартирну чергу нам вдалося зрушити з місця і ми вже мали нагоду вручити ключі від власного житла воїнам-афганцям, дітям-сиротам. Будемо й надалі працювати із забудовниками, які готові надавати часку житлових площ на потреби представників пільгових категорій. Сподіваюсь, омріяного житла дочекається і ця жінка, яка безумовно заслуговує на це, – зазначив Григорій Недопад. – Звісно, хотілось би, щоб це сталося якомога скоріше, але точних часових прогнозів, коли це станеться, робити не можемо. Пільговики почали отримувати квартири, а тому люди, які потребують житла й стоять у черзі, усе частіше приходять до мене на прийом. Хочу зазначити, що черга на пільгове житло сформована із дотриманням усіх законодавчих вимог і всі, хто в ній перебувають, можуть бути спокійними за те, що їх не пропустять і не забудуть. Звісно, хвилювання людей, які йдуть у списку під першими номерами, можна зрозуміти.

Із проблемою забруднення довкілля звернувся до заступника міського голови мешканець вулиці Чернишевського, повідомивши, що в районі ЗОШ №13 мешканці викидають сміття у зелених зонах. Питання передане на контроль муніципальній варті.

Читайте також: У Луцьку хочуть збільшити кількість маршруток

Із проханням про допомогу в лікуванні й про безоплатний проїзд у маршрутках звернулася жінка, яка нещодавно переїхала на постійне проживання до Луцька. Чоловік у неї загинув, а коштів на лікування бракує. Григорій Недопад пояснив, як оформити заяву на отримання фінансової допомоги у ЦНАП, а також зауважив, що згідно із чинним законодавством жінка може безкоштовно користуватися електротранспортом.

Значне підтікання балкону на висотному будинку привело на прийом мешканця району ЛПЗ, для якого здійснити ремонт самотужки досить проблематично. Керівник департаменту ЖКГ Юрій Крась пояснив, що даний балкон знаходиться у приватній власності чоловіка, тому його ремонт повинен здійснювати власник. Крім того працівники ЖКП не можуть здійснювати ремонтних робіт на висоті й для цього потрібно залучати альпіністів. Чоловіку надали інформацію про те, хто може допомогти із проведенням ремонтних робіт.



– Приємно, що вдається допомогти людям у вирішенні їх особистих проблем, – зазначив Григорій Недопад. – Цього разу кількість відвідувачів була дуже висока, а такий формат прийому цілком виправдав себе. Вислухали людей і надали можливу допомогу та консультації усім бажаючим. Особисті прийоми громадян здійснюю двічі на місяць і записатися на них може кожен лучанин, звернувшись у Луцький ЦНАП.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter