На Волині представники громадської мережі "ОПОРА" виявили незаконну політичну агітацію від кандидата у президенти Петра Порошенка та звернулися до Держпродспоживслужби про підтвердження або спростування цього факту. Маркетологи від БПП створили агітку у вигляді закордонного паспорта в якій використали елементи державної символіки, а саме Герб України. Чи законна така політична агітація?

Читайте також: На волинських виборчих комісіях готується схема фальсифікації Порошенка

Впродовж виборчої кампанії в містах Луцьк, Нововолинськ, Володимир-Волинський, Ковель, а також смт. Маневичі та Любешів "ОПОРА" виявляла агітаційні друковані буклети з незаконною політичною рекламою.Нещодавно представники цієї громадської мережі виявили матеріали, які зовні імітують закордонний паспорт громадянина України та містять зображення елементів Державного Герба України.

Нещодавно представник "ОПОРА" на Волині Катерина Шарпата на своєму сайті оприлюднила інформацію, щодо того аби визнати недобросовісною політичну рекламу із використанням державної символіки та зупинити її розповсюдження. Вона написала скаргу до керівництва Головного управління Держпродспоживслужби в регіоні з проханням визнати таку агітацію незаконною. Проте Держпродспоживслужба визнала такий агітаційний матеріал законним, про що повідомила у листі до представництва "ОПОРи" на Волині.

Читайте також: Порошенко запустив шокуючу за масштабом схему фальсифікації виборів: подробиці

Політолог Сергій Кичій разом із колегами відслідковують хід президентської виборчої кампанії. На його переконання, агітка під виглядом закордонного паспорта є проти законною.

"Наприклад в ЗУ "Про державні символи України їх використання і захист. Сказано чітко що Державний Герб зокрема тризуб. Він не може використовуватись політичними партіями, громадськими організаціями, а також для рекламної продукції.

Тут ми бачимо малий герб України тризуб і це є чисто політична агідка, тобто десь ми бачимо паралель з використанням церкви, використанням священників як агітаторів діючого президента і скажемо десь тут уже перейдена межа цинізму, що не можна такі речі плутати з політикою і використовувати, як державну символіку так і церкву і священно-служителів в прямій політичній агітації", – зазначає Сергій Кичій, керівник громадської організації "Асоціації захисту місцевих громад", політолог.

Однак агітатори від БПП усім охочим, демонструючи муляж закордонного паспорта на обкладинці, якого зображено державний герб, розповідають, які блага дав Україні безвіз.

Втім багато українців дозволити собі подорожувати за кордон просто не можуть, а переважна більшість їде туди на заробітки, щоб хоч якось прогодувати свою родину. Через це Україна втрачає найбільший ресурс – молодь та людей працездатного віку. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook