Як звільнити Валерію Гонтареву або відправити під суд? Адже сам Президент України за неї вписався. Така гаряча дискусія відбулася напередодні ймовірного голосування за призначення нового очільника Національного банку України між Вадимом Івченком ("Батьківщина"), Ігорем Лапіним ("Народний фронт") та Сергієм Шаховим ("Наш край") в ефірі одного з телеканалів.

Читайте також: Верховна Рада не звільнить Гонтареву 1 березня

"Я задоволений діяльністю голови НБУ. Країну і банківську систему вдалося захистити від інфікованості попередніх років", – цитував свого часу Петра Порошенка Twitter AP, інформує golospravdy.com.

Напередодні у суспільстві активно обговорювалася тема партійних квот у сучасній політиці і те, як президентська "Солідарність" і "НФ", відчуваючи свій кінець, активно продовжують грабувати українську державу. Предметом усіх домовленостей є розставляння потрібних осіб – "смотрящих" за важливими напрямами і галузями економіки.

"Народному Фронту" – заступник голови Рахункової палати і омбудсмен, а "БПП" – отримає голоси за президентську кандидатуру, тобто свого голову Рахункої палати і керівника Національного банку", – заявив нардеп від "Батьківщини" Вадим Івченко.

Читайте також: "Лапін розстріляв дванадцять своїх побратимів", – Ігор Рицко. ВІДЕО

"Коментувати плітки не моє право", – заперечив своєму колезі Ігор Лапін. Хоча саме за розпускання чуток, істерикою, голослівними звинувачення політичних опонентів та відкриту нардепом стрілянину в одному із спальних районів міста по "барсеточниках", де могли загинути звичайні перехожі, він і є відомий волинянам. 

"Кандидатуру на посаду керівника НБУ має подати Президент України. Але скільки часу він її не подає? Вже 9 місяців, відколи Гонтарева написала заяву на звільнення. За цей час можна народити! Людину нову можна було зробити і народити", – заявив  депутат від "Народного фронту" Ігор Лапін в ефірі на телеканалі ZIK.

Читайте також: Депутат Лапін зганьбився через свою манію сепаратизму

За час свого керування Нацбанком Гонтарева влаштувала божевільні "американські гірки" із курсом долара. Хто не пам'ятає, то в момент її призначення долар коштував 11,85 грн, а на сьогодні курс встиг сягнути 29 гривень за американську валюту.

"От зараз питання стоїть у тому, чому так довго вирішують питання пані Гонтаревої. З однієї сторони саджати чинного голову НБУ – неправильно, адже це вдарить по курсу гривні і по іміджу держави. А вже коли звільняти, то є якісь можливості. Але ми вже знаємо про перевірки в НБУ нашими антикорупційними органами, тобто, розслідування йдуть. Тому, думаю, тут немає елементу торгів щодо посад, адже у Гонтаревої є так званий "імунітет", – додав скандальний Ігор Лапін, натякаючи на її бізнесові стосунки з Президентом Петром Порошенком.

Нагадаємо, Валерія Гонтарева звинувачується у численних махінаціях із курсом долара, рефінансуванням "потрібних" російських банків і численними службовими зловживаннями, які завдали Україні мільярдних збитків. Представники НАБУ звинувачують фінансові структури Петра Порошенка і Валерію Гонтареву у розпилі державних коштів на суму 200 млн гривень, за що проти голови НБУ відкрито кримінальне провадження.

Додамо, що за словами покійного "Заслуженого волинянина" Олега Твердохліба, під час спільної служби в АТО Ігор Лапін займався мародерством і не відрізнявся сміливістю. Одного разу, коли почався обстріл, то Ігор Лапін почав швидко втікати з центру подій і врізався головою у дерев'яну балку бліндажа. Схоже, у такий спосіб він отримав одну зі своїх контузій.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter