У зв’язку із зростанням рівня захворюваності коронавірусною інфекцією у Волинській області, у Нововолинську заборонено відвідування дошкільних навчальних закладів, а також робота розважальних центрів, фітнес-клубів, проведення планових операцій, крім випадків загрози життю пацієнта.

Читайте також: На Волині знову хочуть повернути жорсткий карантин

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила скасувати певні пом’якшення, які діяли впродовж останніх тижнів на території регіону. Про це повідомив перший заступник голови міської комісії з питань ТЕБ та НС, Андрій Сторонський, – повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

Зокрема, на час погіршення епідемічної ситуації в регіоні заборонено:

  • Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

  • Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

  • Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

  • Відвідування закладів освіти її здобувачами (крім здачі ЗНО, іспитів “КРОК” та ін.). Відвідування закладів дошкільної освіти.

  • Проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб.

  • Робота закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, торговельно-розважальних центрів (крім розміщених у них магазинів), діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури. Діяльність готелів.

  • Відвідування установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/ перебувають діти, громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам у складних життєвих обставинах (крім відвідування установ і закладів, що надають соціальні послуги особам у складних життєвих обставинах екстрено.

  • Відвідування пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, та пунктів тимчасового розміщення біженців.

  • Закладам охорони здоров’я проведення планових заходів з госпіталізації (крім випадків загрози життю пацієнта).

  • Міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом між регіонами в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб. У разі здійснення перевезення до регіону, в якому не застосовується послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50 відсотків кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду. Регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міжнародному сполученні.

  • Здійснення перевезень пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) (крім пункту 13.1).

Зазначають, що хоч неодноразово обговорювали ситуацію стосовно не дотримання карантинних вимог на ринках Нововолинська, продавці й надалі працюють без масок, захисні екрани встановленні неналежним чином або їх зовсім немає. Не всі відвідувачі ринків  дотримуються маскового режиму та дистанції. Тому адміністрації ринку дали завдання посилити контроль за дотриманням карантинних заходів, адже у разі систематичного порушення вимог можливе зростання захворюваності коронавірусною хворобою.

Крім того, поліція та Держпродспоживслужба  посилюють  контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у закладах, яким дозволено працювати. До порушників вживатимуть більш жорсткі засоби покарання, зокрема, складатимуть адміністративні протоколи.

"Якщо пройтися вулицями міста, то нема відчуття, що у нас діє карантин. Багато людей його не дотримуються", – зауважив Андрій Сторонський.

Він вкотре звернувся до мешканців Нововолинська, щоб вони були відповідальними, адже ніхто не може гарантувати, що  в результаті легковажного ставлення до карантинних вимог ситуація не погіршиться.

Начальник штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, заступник міського голови Олександр Громик наголосив на тому, щоб робочі групи продовжували виконувати роботу, щодо перевірки та усунення недоліків у діяльності супермаркетів, салонів краси та інших закладів, щодо дотримання санітарних норм під час карантину. Він наголосив на необхідності проведення роз’яснень щодо скасування послаблень протиепідемічних заходів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook