В повідомленні ідеться, що, відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, в особистому підсобному господарстві громадянина (Шумський район, Тернопільська область) було зареєстровано загибель свиней.

Читайте також: На Волині, через африканську чуму, масово відстрілюватимуть диких свиней

Про це повідомляє сайт Держпродспоживслужби.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Львівській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини 16.06.2018 встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 000714 п.м./18 від 16.06.2018). 

Крім того, відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області на території РО «"УТМР" Замлинського лісництва в урочищах "Заказник" та "Вільшина" (Любомльський район, Волинська область) було зареєстровано загибель диких свиней.

Читайте також:  На Волині виявили африканську чуму свиней

Також 17.06.2018 Регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Полтавській області було виявлено ДНК вірусу АЧС при дослідженні біоматеріалу, відібраного від свиней в ПАП "Диканське" село Великі Будища Диканського району Полтавської області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter