Президент України Володимир Зеленський надіслав аудіозвернення фракції "Слуга народу" у Верховній Раді.

Читайте також: "Зразок печерних заборон": журналісти скаржаться на приховування інформації про візит президента на Волинь

Повідомлення надійшло в партійний чат СН. Такий формат президент пояснив браком часу на спілкування з кожним окремо, пише LB.ua.

У зверненні йдеться про те, що пора робити складний, але обов'язковий вибір.

"Дивна поведінка суддів Конституційного суду в лічені години поставило країну на грань катастрофи. Або країна знову буде втягнута в кривавий хаос, або держава знову як система прозорих правил і домовленостей припинить своє існування. Або ми нарешті станемо дійсно потужною політичною силою і скажемо своє слово - "немає". "ні брехні", – йдеться у зверненні президента до нардепів.

Зеленський нагадав, що трохи більше року тому "вдалося шокувати стару корупційну політику". Президент заявив, що не сумнівається, що нардепів будуть спокушати і ламати сторонні сили, навіть всередині фракції.

Читайте також: Як Єрмак та "слуги" "злили" місцеві вибори проросійській партії ОПЗЖ, якою керував Льовочкін

"Час вимагає від нас правильних емоцій і сміливості... Сьогодні треба показати свою єдність, показати, що ми партія, яка вміє битися за себе, за своє ім'я, за свою політику. Невже ви не бачите, що інші партії, які ще вчора повинні були піти в небуття, стоять осторонь і сміються. Може доведемо, що ми набагато сильніше? " – заявив він.

Зеленський додав, що бій іде за імідж і репутацію України, за незворотність змін і неповернення "до вчорашнього дня".

"Ми або доведемо, що є справжньою партією, яка вміє об'єднуватися, або доведемо, що такі, як всі... За підсумками сьогоднішніх ваших рішень, голосувань, будемо приймати глобальні рішення, спробуємо жорстко перезавантажити всю систему", – зазначив президент.

Він заявив, що "треба прийняти жорсткі рішення по Конституційному суду. Обов'язково. Це навіть не прохання. Ніяких прохань, коли знищують цінності. Проживемо і без прохань".

Читайте також: У "Слузі народу" заговорили про новий Майдан і Ростов (фото переписки)

"Історія не судить переможців. І якщо я вирішу, що шлях розв'язання кризи можливий тільки через запропонований закон – треба обов'язково підтримати. Якщо ми знайдемо інший, менш конфліктний шлях – буде інше рішення. Але поки можу сказати тільки одне: останнє рішення Конституційного суду, ці скандальні фундаментальні закони - прямий і швидкий шлях до кровопролиття. і якщо той хаос, який творить Конституційний суд за гроші, ми не зупинимо, тоді отримаємо протистояння на вулицях. і, до речі, ця відповідь суспільства буде жорстким, але справедливим. Чи готові ми поставити на кін загибель країни? А якщо ні, то разом беремо на себе відповідальність і разом відновлюємо справедливість і законність", – заявив він.

Аудіозапис можна послухати ТУТ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook