Президента України Володимира Зеленського закликають встановити нову норму кількості учнів у класі. Відповідну петицію зареєстровано на сайті електронних петицій Президента України.

Читайте також: На Волині шукають керівників трьох комунальних закладів

У петиції йдеться про встановлення норми кількості учнів у класі, а саме не більш ніж 15-16 осіб.

"На данний момент в класах одночасно навчаются по 30-35 чоловік, що значно погіршує якість освіти. Дітей занадто багато в одному приміщенні. Вони всі не можуть вести себе нормально (це властиво їм), але через це вчителям складніше сконцентруватися на правільному піднесенні інформації. Вчитель раз у разі повинен когось заспокоювати в класі, це зайва трата часу, якого і так мало. І через це вчитель не в змозі приділяти кожному учню навіть однієї хвилини для того, щоб зрозуміло відповісти на їх питання якщо вони щось не зрозуміли", – йдеться в петиції.

Зокрема, автор зазначає, що якщо в одному класі будуть навчатися 15 осіб, то у вчителя буде витрачатися на те, щоб когось заспокоювати менше часу, а це значить, що буде час донести до дітей важливу для них інформацію в освіті.

"Також за програмою НУШ, у класі повинно бути місце для відпочинку, але його в класі не існує, тому що там навіть парти нікуди ставити. Дуже прошу всіх не байдужих до своїх дітей батьків підписати цю петицію,заради якісної освіти для нашіх дітей", – зазначає автор петиції Анна Балакир.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook