Ув’язнений у російській колонії український режисер Олег Сенцов, який голодує 121 день, передав своїй соратниці з Криму роботу над своїми незакінченими фільмами і сценаріями.

Читайте також: Олегу Сенцову хочуть надати звання почесного парижанина

Про це Радіо Свобода розповіла двоюрідна сестра режисера Наталія Каплан.

"Він склав заповіт на ім’я своєї подруги, соратниці. Вона з Криму. Ім’я я називати не буду. Просить, щоб у разі його смерті їй передали роботу над його фільмами незакінченими, сценаріями. Щоб вона розпоряджалася ними, як вважає за потрібне сама або, якщо вона відмовиться, щоб передала це тому, хто зможе з цим впоратися. Фінансова сторона питання – гонорари і так далі – дітям звісно", – розповіла Каплан.

У серпні 2015 року Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі з відбуттям у колонії суворого режиму. В лютому 2016 його етапували до Якутії, а з листопада 2017 Олег Сенцов перебуває у виправній колонії "Білий ведмідь" у місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

16 травня 2018 року адвокат Сенцова повідомив, що його підзахисний оголосив безстрокове голодування. У такий спосіб Олег Сенцов вимагає звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах.

Читайте також: Росія вразила цинічною заявою про здоров'я Сенцова

З вимогою негайно звільнити Сенцова в останні місяці виступили численні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала понад 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер, згідно з американським законодавством, документ буде направлений на розгляд профільного відомства.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter