Дослідники вивчали стиль життя більш як 55 тисяч людей впродовж 15 років і дійшли висновку, що регулярні пробіжки продовжують життя на 3 роки. Причина цього відкриття в тому, що біг дає кардіонавантаження, які дуже потрібні для здоров’я серця.

Читайте також: В Україні заборонили ще два медичні препарати

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла очільниця Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун.

"Не обов’язково щодня бігати на довгі дистанції – 5-10 хвилин бігу у комфортному темпі буде більше ніж достатньо. Але, якщо є змога, – бігати можна більше", – радить Супрун.

Майже в кожному дослідженні щодо бігу цифри вражають: для людей, які полюбляють регулярні пробіжки, ризик смерті від серцевих нападів та інсультів знижувався на 45%, а передчасної смертності – на 30%. Водночас, чим нижче рівень активності, тим вище ризик смертності з будь-якої причини.

Читайте також: Медики виявили небезпеку чаю у пакетиках

Малорухливий спосіб життя є причиною близько 9% передчасних смертей серед населення всього світу. Він займає 4-е місце після куріння, діабету та високого тиску.

"Проте, якщо немає вільного часу на біг – намагайтесь проводити активно кожну вільну хвилину: робіть гімнастику, стрибайте, танцюйте або ж просто активно займайтеся тим, що вам подобається",  – радить Уляна Супрун.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter