До 2030 року в Україні планують обладнати 100% місць зарядними пристроями.

Читайте також: Україна займає останні місця у рейтингу виробництва авто

Пр оце пише Gazeta.ua.

З 1 липня цього роки щонайменше 5% паркувальних місь повинні мати зарядні пристрої для електромобілів. Нові вимоги уже внесені в державні будівельні норми "Автостоянки і гаражі", повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово–комунального господарства України .

"Торік у світі придбали близько 2,1 мільйонів нових електрокарів. Для прикладу, в Норвегії – лідера серед країн Європи – продали 73 тисячі електромобілів . Тобто кожне друге куплене авто було електричним. Думаю, вже в найближчі 5–10 років весь світ повністю перейде на електрокари. Це не відбудеться одномоментно, тому потрібно готуватися до цього вже зараз", – повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Патрульним "пріусам" замінять акумулятори майже на 4 мільйони гривень

У наступному році кількість електрокарів значно збільшиться, за рахунок виходу на ринок нових моделей, повідомляють дані аналітиків німецького Центру управління автомобільним бізнесом.

Україна уже третій рік поспіль входить у ТОП–10 країн світу, де найінтенсивніше розвивається електротранспорт та інфраструктура для нього.

"В Україні на 11 тисяч електромобілів зараз припадає близько тисячі зарядних станцій. Але більшість зарядних станцій в Україні повільні, зарядка на них вимірюється годинами. Крім того, зарядні станції розподілені по Україні нерівномірно і в більшій мірі в великих містах. Швидкісних зарядок потужністю 50 кВт поки всього кілька десятків. Швидкісні станції дозволяють зарядити батарею автомобіл ля за 15 хвилин на 70 км пробігу ", – розповів керівник мережі швидкісних електрозарядних станцій STRUM Ігор Ковальов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook