Екс-голова Волинської ОДА, депутат Волиньради від БПП "Солідарність" та заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар задекларував майже півтора мільйона гривень готівкових коштів, ділянки у Київській області та два елітні годинники. 

Читайте також: Чому керівництво лісової галузі повертає на посади хабарників на Волині

Уточнену щорічну декларацію за 2017 рік посадовець подав 17 березня, повідомляють "Волинські новини".

Депутат Волинської обласної ради від БПП "Солідарність", заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України  за підсумками 2017 року задекларував земельні ділянки площею 0,0753 та 0,245 гектара у селі Великі Дмитровичі Обухівського району Київської області. Його дружина Світлана Бондар володіє квартирою площею 156 метрів квадратних з 2013 року вартістю, на момент набуття права власності, 452,794 тисячі гривень у Луцьку. 

Також посадовець задекларував два годинники Jaeger LeCoultre Master Control та Vintage Chronograph-Ref-2599 Girard Perregaux, вартість яких не вказав у декларації. Та за допомогою мережі інтернет, можна легко з'ясувати, що ціна цих годинників стартує від 6 тисяч доларів.

Читайте також: Сумнівні цифри і тотальна корупція: як влада знищує лісову галузь

Дружина Володимира Бондаря, у свою чергу, володіє 90% капіталу підприємства, що перемагає у тендерах з теплопостачання. У її власності перебуває легковий автомобіль "Toyota Corolla" 2016 року випуску вартістю 573,188 тисячі гривень (саме таку суму Володимир Бондар задекларував у 2016 році як витрати на придбання транспортного засобу). У 2016 році посадовець вказував у декларації, що володіє автомобілем "Volkswagen Phaeton" 2005 року випуску, натомість у декларації за 2017 рік ця автівка не фігурує. 

Зазначимо, що Світлана Бондар володіє 90% від загального капіталу ТзОВ Українська теплогенеруюча компанія "Еско-Волинь", 25% від загального капіталу ТзОВ "Західбуд Ф плюс Ш" та 25% від загального капіталу ТзОВ "Волинська ягідка".

У 2016 році, дружина посадовця також декларувала, що володіє 40% від загального капіталу ТзОВ Енергосервісна компанія "Луцькі комунальні системи".

У 2017 році Володимир Бондар отримав зарплату у розмірі 189,488 тисячі гривень, його дохід від відчуження рухомого майна становив 49,5 тисячі гривень. Дружина депутата отримала 270 тисяч гривень дивідендів від ТзОВ "Еско-Волинь", 27,778 тис. грн як дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, а також заробітну плату у сумі 86,972 тис. грн за основним місцем роботи у Волинській обласній клінічній лікарні. 310 тисяч гривень Світлана Бондар отримала як гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовим правочинами, 18,271 тисячі – як страхові виплати.

Нагадаємо, що Володимир Бондар за часів свого губернаторства на Волині продав посаду головного лісника області своєму товаришу та спонсору Богдану Коліснику. Вони разом з 2005 року зухвало "доїли" обласний ліс – виводили майже половину всього заробленого лісгоспами на свої рахунки. 

І боятися їм було нічого. Адже частину прибутку вони регулярно віддавали куди потрібно і натомість їх не чіпали.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter