Водія транспортного засобу, який на смерть збив пенсіонерку, засудили до 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки, без позбавлення права керувати автомобілем.

Читайте також: Лучанин через суд доводить, що не утримував свою подругу в ув’язненні

Про це повідомляє Район.Ковель.

Трагедія трапилась 10 січня 2018 року близько 11-ої години на вулиці Незалежності в самому центрі Ковеля.

Молодий водій приватного підприємства «Волинь-торг Галичина», уродженець міста Луцька, привіз автомобілем продукти харчування до магазину «Вечірній», заїхавши просто на тротуар між торговельним закладом та автобусною зупинкою. Так роблять практично всі вантажівки, які приїздять до «Вечірнього», перекриваючи рух для пішоходів. Втім, на це явище ніхто з посадових осіб не реагує.

Після вивантаження товару, водій почав рух заднім ходом. Він мав би стежити за дорожньою обстановкою, але проявив неуважність. Не побачивши на тротуарі 76-річну ковельчанку, скоїв на неї наїзд. Пенсіонерка отримала тяжкі травми, від яких померла.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, – караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого).

Читайте також: У Луцьку торговець амфетаміном отримав вирок суду

Свідком нещасного випадку була племінниця загиблої, яка підтвердила в суді об’єктивність показів водія, котрий визнав свою провину і щиро розкаявся.

Головуючий по справі суддя Ковельського міськрайонного суду В’ячеслав Лесик, за участі прокурора Миколи Дарчика, врахував те, що обвинувачений є одруженим, має на утриманні неповнолітню дитину, не судимий, позитивно характеризується за місцем проживання, будь-яких претензій потерпіла сторона не має, оскільки шкоду він виплатив у повному обсязі, що праця водія є для нього єдиним джерелом доходів.

Вироком суду обвинуваченого засуджено до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки, без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter