Поліцейські спільно затримали злочинну групу, яка вчинила крадіжку на майже 5 мільйонів. Нині всі троє підозрюваних уже затримані в порядку ст. 208 КПК України. Відомості внесено в ЄРДР за ч. 5 ст. 185 Кримінального Кодексу України − крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою. Ймовірно, особи причетні й до інших крадіжок в різних регіонах країни.

Читайте також: У луцькій лікарні в пацієнта вночі вкрали телефон

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

Учора (20 квітня − ред.), близько 20-ї години, до поліції надійшло повідомлення, що з приміщення установи зв’язку в смт. Ратне невідомі особи викрали матеріали, виготовлені з вмістом дорогоцінних металів, та інші цінні речі. Зловмисники пошкодили вхідні двері. Орієнтовна вартість викраденого – майже 5 мільйонів гривень.

«Провівши комплекс оперативно-розшукових заходів на місці вчинення злочину, працівники управління карного розшуку ГУНП, відділу кримінального аналізу, кримінальної поліції Ковельського районного управління та Ратнівського відділення поліції встановили особи причетних до злочину: це 30-річні жителі Дніпропетровщини, які раніше мали проблеми з законом. Усі наряди поліції одразу були орієнтовані на виявлення й затримання групи крадіїв», − повідомив заступник начальника ГУНП у Волинській області Михайло Сорока.

Поліцейські ретельно прослідкували маршрут транспортного засобу, на якому пересувались зловмисники, й орієнтували наряди поліції Волині та інших областей для його затримання.

Завдяки чіткій взаємодії оперативників Волині й Рівненщини менш, ніж за дві години, вказаний автомобіль Volkswagen T5 зупинили на автодорозі М-07 рівненські патрульні поліцейські.

На місце викликали слідчо-оперативну групу Сарненського районного відділу поліції Рівненщини.

Усередині ТЗ виявили рації, відмички, рукавички, мобільні телефони, біноклі, електроінструменти та інші речі й знаряддя, які могли використовуватись у протиправній діяльності. Також там було і викрадене майно з установи у смт. Ратне − обладнання зв’язку з вмістом дорогоцінних металів, зокрема паладію.

Усіх трьох підозрюваних затримали. Вирішується питання про оголошення їм підозри та обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Розшукали киянина, який не пам'ятає, як опинився у Луцьку на вокзалі

За словами Михайла Сороки, нині проводяться слідчо-розшукові дії, спрямовані на встановлення причетності затриманих осіб до ряду кримінальних правопорушень, зокрема, крадіжок в особливо великих розмірах, скоєних на Волині і в інших областях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook