Директора Ковельської філії державного підприємства "Укрветсанзавод", який три роки перебував у розшуку, взяли під варту. Про це інформує прокуратура Волинської області.

Читайте також: У місті на Волині потекли резервуари з отруйними відходами

Посадовець три роки перебував у розшуку. Ще у квітні 2017 року йому повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та забрудненні земель відходами внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 364 та ч.1 ст. 239 КК України).

Слідство встановило, що керівник підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем та порушуючи низку норм чинного законодавства, аби уникнути витрат на переробку відходів, забезпечив розміщення й захоронення загиблих тварин і відходів від переробки сировини тваринного походження на земельній ділянці площею понад 3 га у Ковелі.

Читайте також: В одного з працівників Луцького авіапідприємства запідозрили коронавірус

У такий спосіб посадовець спричинив забруднення земель відходами, створив небезпеку для довкілля, а також заподіяв йому шкоду на суму більш, ніж один мільйон гривень.

29 квітня 2020 року посадовця затримали в Київській області. Його доставили на Волинь і згідно з рішенням суду він перебуватиме під вартою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook