Брудні політичні технології є звичною практикою в Україні особливо в період перед виборами. Більшість українців пам'ятає про кампанію проти Володимира Зеленського зі сторони Петра Порошенка та його технічних кандидатів. Зокрема, листівки і газети із фейковими статтями про шоумена, звинувачення його у наркозалежності, відеоролики, на яких кандидата в президенти спершу збиває вантажівка, а потім обсипають "білими порошком".

Перед парламентськими виборами невдалу стратегію не змінили, а дещо підкоригували. На округах реєструється по кілька клонів мажоритарників партії "Слуга народу" від "липових" контор зі співзвучною політсилі назвою, розміщується агітаційна продукція з абсолютно неправдивою інформацією про кандидатів і чорним піаром.

Читайте також: Два клони мажоритарника "Слуги народу" зареєструвались від фейка партії на окрузі

Одразу на кількох округах у різних областях були зпфіксовані плакати ніби то кандидатів в народні депутати від "Слуги народу". Насправді ж вони містять антирекламу і порушують закон України.

Втім, замовників, звісно ж правоохоронці ані знайти, ані тим більше притягнути до відповідальності не можуть. Чому? Питання відкрите.

Читайте також: "Жалість = голоси": чому Порошенко почав регулярно вдягатись та взуватись у бозна-що

Отже, на одному з виборчих округів була розклеєна антиреклама партії "Слуга народу" від нібито двох її мажоритарників. На плакаті Костянтина Федоріва "ЗЕ!свобода вибору" пропагувалась легалізація наркотиків, а на плакаті В'ячеслава Захарчука "ЗЕ!рівність" – одностатеві шлюби та подібні цінності.

Поливання брудом опонентів на рівні з підкупом виборців залишається головною зброєю старих політичних еліт, які наразі практично повністю втратили довіру суспільства і марять тим, аби пробратись до наступного скликання Верховної Ради.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook