Новообраний президент України Володимир Зеленський заявив, що після анексії Криму та агресії на Донбасі з "общего" з Росією залишилося тільки одне – це державний кордон, повідомляє УНІАН.

Читайте також: Путін заявив, що готовий до переговорів із Зеленським для завершення війни на Донбасі

"Довго думав стосовно "много общего" між Україною та Росією. Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, з "общего" у нас залишилося тільки одне – це державний кордон. 2295 кілометрів і 400 метрів "общего". І контроль за кожним міліметром з українського боку Росія повинна повернути. Тільки тоді ми зможемо продовжити пошуки "общего", – написав Зеленський на своїй сторінці у facebook.

Він наголосив, що заборона експорту нафтопродуктів, відкриття пунктів видачі паспортів мешканцям окупованих територій, утримання українців у полоні не наближає врегулювання відносин між двома країнами.

Читайте також: "Я б не радив російській владі даремно витрачати час", – Зеленський відповів Путіну на його заяви

"І "братськими" такі відносини точно називати не можна", – наголосив новообраний президент.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заговорив про "спільне громадянство" для громадян РФ і України й перейшов на українську. Під час цієї розмови з представниками ЗМІ глава Кремля заявив, що спільне громадянство зробило б обидва народи сильнішими та успішнішими.

"Якщо ми в Росії будемо видавати паспорти українцям, ми неминуче дійдемо очікуваного результату", – сказав Путін. Після розмови президент РФ пішов від журналістів, сказавши українською: "До побачення".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook