10 вересня президент України Володимир Зеленський призначив керівника Рівненської ОДА. Гарант прилетів до Рівненського аеропорту, після чого делегація вирушила до Острозької академії. Там і пройшла церемонія. 

Читайте також: Зеленський повністю оновив склад РНБО

Спершу Зеленський пройшовся територією ОА та подякував ректору Ігорю Пасічнику за якісні знання, які тут отримують і за церкву, яка є на території. Про це повідомляє місцеве видання "Типове Рівне".

Їхав з аеропорту, зовсім не було зв’язку. Тож просить почати з того, що в кожному куточку області має бути зв’язок та інтернет.

"Тут настрій такий – не хочеться нікого виганяти. Настрій поліпшився, коли я сюди доїхав. Коли ми їхали до вас з аеропорту, не було зв’язку, а про інтернет я зовсім мовчу".

Президент закликав нового керівника області: "Зв'язок і інтернет у сучасному світі повинен бути у кожному куточку України. Почніть, будь ласка, з цього", – зазначив президент.

Потім почалася церемонія призначення керівника ОДА. Нагадаємо, що ним став ексголова Федерації греко-римської боротьби у Рівненській області Віталій Коваль.

"Як посада дається, так вона і забирається. Сьогодні я вам її даю!" – зазначив Зеленський.

 

Віталій Коваль

Далі Зеленський наголосив на проблемах незаконних АЗС і звернувся до власників нелегальних заправок, що їм в Україні "обмежать свободні дні".

"Зараз настрій спокійний, але хочу сказати, що дуже багато я знаю тіньових і незаконних АЗС, які працюють у Рівненській області. Хочу їм сигнал передати: припиніть це робити у найближчі дні, бо ми будемо дуже ретельно за цим стежити – не хочу нецензурно в університеті говорити: будемо за вами дуже ретельно слідкувати і обмежувати вас у ваших вільних днях в Україні", – додав Зеленський. 

Читайте також: Зеленський відповів на петицію про легалізацію зброї

Ректор "Острозької академії" Ігор Пасічник сказав: "Для того, щоб оцей темп, який ви взяли, Ваша "п’ята швидкість", не зменшувався, потрібен досить потужний людський, інтелектуальний ресурс. Чи є в Україні молоді люди, готові за цю мізерну зарплатню чиновника служити цій державі самовіддано і йти разом із вами? Є, вони перед вами пане президенте, це спудеї і випускники Острозької академії..  

У Вашій команді є дуже багато випускників Києво-Могилянської академії. Я думаю, підійшов час, щоб поруч із ними йшли випускники Острозької академії… Це той плацдарм кадрів, які готові йти з Вами і підставити своє плече".  

"Я вас з'єднаю з нашим молодим новим прем’єр-міністром, він зараз шукає багато кадрів у кожне міністерство – я думаю, що ви підготуєте список найкращих випускників…", – відповів президент Зеленський.

Пасічник також вручив президенту "100 грам меду".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook