Володимир Зеленський може активно включитись у керування Україною, навіть незважаючи на відсутність своєї більшості у Верховній Раді, своїх представників у Кабінеті Міністрів та на місцях. Пораду, як це зробити дав новообраному президенту Анатолій Гриценко у програмі "Право на владу".

Читайте також: У Порошенка розробили план проти Зеленського: зрив інавгурації і обмеження повноважень

"Я радив би команді Зеленського задіяти дуже потужний інструмент, який не був задіяний дотепер. А він дуже важливий, особливо в перехідний період. Це – Рада національнлї безпеки та оборони (РНБО). 

Коли парламент хитається і вже нагострив лижі на вибори, коли Уряд відчуває, що в нього залишилось лише кілька місяців, коли прийшла президентська команда, яка ще не освоїла все і вся, то в нас єдиний конституційний орган, рішення якого обов'язкове до виконання усіма, аж до голів районних адміністрацій, це – РНБО. І президент є головою РНБО.

Читайте також: "Це удар "під дих" Зеленському і 73% українців", – Разумков про закон "Про президента"

А під РНБО підпадають питання і медицини, і фінансової стабільності, і масової міграції, яку треба зупинити, і підняття економіки, і боротьби з корупцією. Тому що, це різні аспекти національної безпеки.

Саме над цим треба працювати зараз, щоб люди не відчули, що все було дарма. Що з кожним днем стає чесніше, світліше, впевненіше", – сказав Гриценко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook