Новим міністром оборони України може стати генерал-майор у відставці Андрій Таран, навколо якого раніше розгорівся скандал. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Читайте також: "Міністр оборони-істеричка": Загороднюк потрапив у гучний скандал (відео)

Як зазначається, президент України має намір внести його кандидатуру на затвердження Верховної Ради, замінивши чинного міністра Андрія Загороднюка.

У липні 2015 року  в Twitter Ради нацбезпеки і оборони України з’явилася інформація, що Тарана  начебто звільнили зі Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі, яка пізніше виявилася фейком.

"Генерал Таран звільнений з посади керівника української сторони СЦКК. Йому оголошено підозру за статтею 111 КК України (Державна зрада)", – йшлося у повідомленні. В РНБО заявили, що їх сторінку було зламано.

Читайте також: В Україні скоротять термін служби в армії: міністр порадував призовників

Тим не менше, офіцери Головного управління розвідки Міністерства оборони України, в якому тривалий час служив генерал Таран, охарактеризували його виключно негативно.

За словами ветеранів, в результаті дій Тарана була зруйнована агентурна мережа української військової розвідки на окупованих територіях Донбасу і багато патріотів потрапили в руки російських спецслужб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook