Президент України Володимир Зеленський може зустрітися із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним на саміті G20.

Читайте також: Оркестр та військові почесті: президент Зеленський зустрівся із канцлером Німеччини Ангелою Меркель (фото)

Міністр закордонних справ Павло Клімкін анонсував зустріч президентів на саміті G20, який відбудеться 28 липня в Японії, повідомляє today.ua.

За словами міністра, попередні зустрічі президента з європейськими лідерами були своєрідною розвідкою. Про це він розповів в інтерв’ю одному з українських телеканалів.

"Я вважаю, що це дуже добре, що ці візити саме зараз відбулися (у Брюсселі, Берліні і Парижі), з часової точки зору, потім будуть зустрічі в японському місті Осака з Путіним", – сказав Клімкін.

Читайте також: Зеленський прибув з офіційним візитом до Франції (фото)

Він також назвав список пріоритетних тем, які Володимир Зеленський обговорив з главами європейських держав і планує обговорити з Володимиром Путіним.

"Обговорення тактики по Донбасу – це супер. Немає проривних рішень, насправді це очікувано, і нічого поганого в цьому немає. Складна дискусія щодо Ради Європи, по газу, по “Північному потоку” теж очікувана", – зазначив Клімкін.

За словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, в графіку Путіна на саміті G20 в Осаці немає зустрічі з Зеленським.

Нагадуємо, Володимир Путін назвав відмову президента України Володимира Зеленського від діалогу з представниками бойовиків "ДНР" і "ЛНР" трагедією.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook