Президент України Володимир Зеленський заявив, що головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян до цієї інституції, а юридична підстава – відсутність коаліції з 2016 року.

Читайте також: Президент Зеленський домовився із лідерами фракцій про розпуск Ради та дострокові вибори: повідомили дату (відео)

Як повідомила прес-служба глави держави, про це Зеленський сказав під час зустрічі в Адміністрації президента з керівництвом Верховної Ради та лідерами парламентських фракцій і груп.

"Головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції – 4%. Це – оцінка роботи парламенту і найвагоміший аргумент для припинення його повноважень. Я, як гарант Конституції, зобов’язаний гарантувати права громадян України. Юридична підстава для розпуску – з 2016 року не існувало коаліції", – заявив Зеленський.

Читайте також: Експерт розтлумачив мову жестів нового Президента під час інавгурації

Також, згідно з повідомленням, учасники зустрічі обговорили дату проведення дочасних виборів. "Вона залежатиме від того, коли президент видасть указ про розпуск парламенту", – зазначили у Зеленського.

Крім того, під час консультацій йшлося про скликання позачергового засідання Верховної Ради для ухвалення змін до чинного виборчого законодавства, зокрема щодо скасування мажоритарної системи та зниження прохідного бар’єра до 3%.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook