Сьогодні, 3 травня, в друкованому парламентському виданні "Голос України" опубліковано офіційні результати виборів президента України, пише Інтерфакс-Україна.

За підсумками другого туру обраним президентом України став Володимир Зеленський, результати якого раніше оголосила ЦВК

Офіційним оголошенням результатів виборів вважається їх публікація в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр", що має відбутися протягом п'яти днів, тобто до 4 травня включно.

Читайте також: Інавгурація Зеленського: у парламенті і команді новообраного президента назвали свої дати

Другий тур виборів президента України відбувся 21 квітня. Явка виборців під час голосування, включаючи закордонний виборчий округ, склала 61,37%. Своїм правом голосу скористалися 18 млн 491 тис. 840 громадян України, тоді як в списки виборців на цей же час були внесені 29 млн 645 тис. 358 виборців.

23 квітня Центральна виборча комісія за підсумками обробки 100% електронних протоколів (від усіх 199 окружних комісій і загранокруг) повідомила, що в другому турі виборів президента України за Володимира Зеленського проголосували 73,22% виборців, тоді як Петро Порошенко набрав 24,45% голосів.

За Зеленського віддали свої голоси 13 млн 541 тис. 530 виборців, за Порошенка проголосували 4 млн 522 тис. 320 громадян. Недійсними визнано 2,31% виборчих бюлетенів.

Читайте також: Порошенко хоче імпічменту Зеленського: відомий журналіст розповів, які плани у "гаранта" на новообраного Президента (відео)

30 квітня Центрвиборчком оголосив, що в другому турі виборів президента України Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів виборців і обраний на пост президента Української держави.

Новообраний президент вступає на посаду не пізніше, ніж 30 днів після офіційного оголошення результатів, тобто його інавгурація має відбутися не пізніше 3 червня 2019 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook