Президент України Володимир Зеленський виступив за довічне ув'язнення для водіїв, які у стані сп'яніння створюють аварійну ситуацію на дорозі, що несе загибель людини. Відповідальні чиновники повинні надати результати роботи.

Читайте також: Вся дорога в крові, свідки виносять трупи на руках: на трасі сталася масштабна аварія, багато жертв (фото, відео)

Про це повідомляє прес−служба Офісу президента.

"Якщо водіння у п'яному стані спричинило загибель − строк покарання має бути збільшений. Можливо, до довічного ув'язнення. Я − за максимальну криміналізацію цих злочинів. Жорстко і надовго. І з максимальною розголосом... І щоб жоден суд не думав когось "відмазати", − заявив президент.

Зеленський також звернувся до прем'єр−міністра, щоб протягом тижня уряд підготував пропозиції щодо підвищення безпеки дорожнього руху.

"І наостанок. Ми з вами не можемо впливати на правоохоронні органи і суди, але це справа буде на моєму особистому контролі. За цим буде стежити, впевнений, вся країна. Ніхто не зрозуміє, якщо це людина, через яку загинула така кількість людей, якимось чином, через якісь умови чи знайомства, вийде під заставу, на свободу або на поруки", − зазначив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook