Сьогодні волинській 14-й окремій механізованій бригаді, яка дислокується у Володимирі-Волинському, президент України Володимир Зеленський присвоїв почесне найменування. Про це йдеться у спільноті бригади у Facebook. 

Читайте також: Зеленський прибув на передову та нагородив бійців

"З метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, високі показники в бойовій підготовці та з нагоди Дня Захисника України, Указом Президента України нашій військовій частині присвоєно почесне найменування "імені князя Романа Великого.

В знаменний день, 14 жовтня, який поєднав в собі кілька величних свят – Покрову Пресвятої Богородиці, День Захисника України, День створення УПА та День козацтва, командиру нашої бригади полковнику Сергію Войченку Президент України Володимир Зеленський урочисто вручив стрічку з почесним найменуванням військової частини – відтепер ми гордо іменуємося 14 окремою механізованою бригадою імені князя Романа Великого!", - йдеться у дописі.

Читайте також: На Волині відкрили меморіальну дошку Герою

"Кожен із нас, солдат, сержант, офіцер нашої бригади, яка 6-ий рік поспіль самовіддано боронить державний суверенітет та цілісність України та Східному фронті, присягаємося бути гідними нашого небесного покровителя, Романа Мстиславича, Великого князя Київського, Володимирського, Галицького та Новгородського, засновника Волинсько-Галицького князівства, що "кидався на ворогів, як лев, і проходив їхні землі, як орел", вважався сучасниками наймогутнішим із давньоукраїнських князів і за життя не програв жодної битви!

Твердою рукою тримаючи зброю, з честю та гідністю, як велить серце воїна та вірність військовий присязі, під синьо-жовтими державними стягами, з вірою в Україну, пам’ятаючи та примножуючи військову велич князя Романа Великого та під покровом Матері Божої, ми будемо захищати рідну землю!", - пишуть у мережі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook