Володимир Зеленський назвав кандидатів, які можуть очолити українську делегацію у Тристоронній контактній групі. За словами глави держави, людину на цю посаду обирають дуже відповідально, адже це найважче кадрове призначення. Про це президент України Володимир Зеленський заявив на брифінгу, який відбувся на відкритті другої черги нового корпусу "Охматдиту".

Читайте також: Кучма вийшов із групи переговорників у Мінську

Він пояснив, що робота керівника української групи є дуже складною. Саме тому до вибору нового очільника віднеслись дуже відповідально, пише 24 канал.

"Треба знайти баланс. Людина, з якою розмовляє Росія. Людина, яку поважають в Україні. Людина, яка може домінувати за столом перемовин. Людина, яка може зреагувати, не зрадити Україні в дуже складні моменти. Людина з досвідом", – пояснив Зеленський.

"Тому цей вибір – це не просто чергова посада, це один з найскладніших кадрових виборів", – зазначив президент.

Він розповів, що наразі є декілька претендентів на цю посаду. Один з них – віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков.

"Ми також говоримо з першим президентом України Леонідом Макаровичем Кравчуком. Є ще кілька кандидатів", – сказав Зеленський.

Читайте також: Порушили всі домовленості: бойовики РФ на Донбасі обстріляли українських захисників

Президент наголосив, що вже у найближчі дні стане відомо, хто очолив групу. Також Зеленський висловив подяку Леоніду Кучмі за роботу. "Він багато працював. Це складна робота – очолювати таку посаду. Саме там засідання йдуть по 10-15 годин. Інколи люди сперечаються, а інколи знаходять вихід, який потім зберігає велику кількість життів на Донбасі", – розповів президент.

Він додав, що більшість депутатів Верховної Ради, які говорять про війну на Донбасі та про те, як нам треба діяти – вони навіть не розуміють, що відбувається.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook