Президент України Володимир Зеленський наклав вето на законопроєкт щодо змін до Виборчого кодексу, який прийняли народні депутати попереднього скликання Верховної Ради України.

Читайте також: Зеленський обіцяє прийняття закону про статус ветеранів найближчим часом

У статусі документу на сайті парламенту вказано "Готується на розгляд з вето президента", пише 24 канал.

Як зазаначає ZN.ua, у поданні президента зазначається, що кодекс "містить положення, які не відповідають Конституції України".

Також наголошується, що положення Кодексу "не враховують останні позитивні зміни у виборчому законодавстві, спрямовані на його вдосконалення, не узгоджуються з законодавчими актами, які є базовими у відповідній сфері, не забезпечують належної регламентації та організації виборчого процесу, ефективного контролю за здійсненням виборчих процедур".

"Аналіз положень Кодексу ... дає підстави для висновку про фактичне збереження складової, характерною для пропорційної виборчої системи із закритими списками", - йдеться у поданні.

Читайте також: Зеленський назвав умови для проведення виборів на окупованому Донбасі

Доповідати пропозиції глави держави під час повторного розгляду Виборчого кодексу на пленарному засіданні ВР буде представник президента у парламенті Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, нардепи Ради 8 скликання схвалила прийняття документа ще 11 липня. Андрій Парубій підписав Виборчий кодекс 27 серпня, але обіцяв зробити це раніше. Далі документ мав підписати Володимир Зеленський. 

Виборчий кодекс передбачає вибори нардепів за відкритими списками.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook