Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення до українців з приводу другого етапу медичної реформи. Про це йдеться на сторінці Офісу президента України у Facebook.

Читайте також: У лікарнях України з'явиться ще одна безкоштовна послуга: що про це відомо

"Зазвичай ми звертаємося до лікарів по допомогу. Сьогодні про допомогу благають вони", – так про глобальну ситуацію в українській медицині під час другого етапу реформи висловився у своєму відеозверненні Володимир Зеленський.

Робоча група, створена для оцінювання результатів реформи, надала свої висновки – реформа має як плюси, так і мінуси. Завдання держави наразі – не згортати реформу, а виправити її помилки.

Водночас Президент України наголосив – він не може допустити того, щоб через нові механізми фінансування медичної галузі 50 тисяч медиків втратили роботу, під загрозою опинились екстрена допомога, багатопрофільні лікарні, онкоцентри, госпіталі ветеранів, більшість дитячих лікарень, психіатрична та туберкульозна служби.

З огляду на це, Глава держави закликав міністра охорони здоров’я, голову профільного комітету Верховної Ради та головного санітарного лікаря України невідкладно запропонувати шляхи вирішення цих болючих питань.

Читайте також: Депутат Волинської облради очолив центр хірургії серця та судин Львівської клінічної лікарні

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook