У західному регіоні України не так давно відбувся п'ятий землетрус за останні півроку, а тому даного явища варто побоюватися. Україна знаходиться поруч із Румунією, яка є однією з найнебезпечніших сейсмологічних зон світу.

Читайте також: В Україні знову стався землетрус, причому другий протягом одного дня

"Прикарпаття і Закарпаття, а це Івано-Франківська, Закарпатська і Чернівецька області, час від часу струшує, тому що вони знаходяться в зоні Вранча. Часто ці землетруси не є відчутними для людей, такі як наприклад останній, який був на Буковині 23 липня", − повідомив сейсмолог Олександр Лящук виданню ОBOZREVATEL.

Якщо в Румунії сила поштовху досягає 5 балів, то в західній Україні 2-3, і його відчують хіба що на верхніх поверхах житлових будинків. Теоретично на Закарпатті може бути землетрус у 8 балів, але таке явище, на щастя, можливо раз в тисячу років.

В цьому році, за словами експерта, в Україні було вже близько десяти землетрусів - зачепило зони Закарпаття, Чернівецьку, Закарпатську та Львівську області. Всього на рік їх у нас буває десь близько 20.

Спрогнозувати землетрус часом й зовсім неможливо. До того ж, люди їх і не завжди відчують, оскільки підземні поштовхи бувають дуже незначними.

Читайте також: На Великдень в Україні зафіксували два землетруси

Спрогнозувати землетрус часом неможливо. До того ж, люди їх і не завжди відчувають, оскільки підземні поштовхи бувають дуже незначними. Подібного роду поштовхи зможуть визначити тільки датчики.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook