Незважаючи на велику кількість пільг для учасників АТО, найбільшою популярністю користується право на  отримання  земельної ділянки.

Читайте також: Син учасника АТО отримав квартиру у Луцьку

Саме це питання, а також низку інших, розглянули на засіданні Ківерцівської райради під час зустрічі з народним депутатом України Іриною Констанкевич, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

 "Перші такі найбільші питання про те, що потрібно ці проблеми обговорювати та вирішувати та сформульвані в повному обсязі ще в Камінь Каширському районі…там найбільш активні осередки бійців АТО, які і сформували…пул проблем, які є у бійців АТО", – розповіла Ірина Констанкевич.

Проте найгостріше стоїть питання забезпечення земельними ділянками бійців АТО. Міський голова  Ківерець Володимир Жгутов каже: в минулому році затвердили новий план міста Ківерці, також будуть працювати над електронною картою, що в майбутньому дозволить вирішити проблему надання земельних ділянок учасникам АТО та додає: зараз земельних ділянок немає.

"Зараз в нас на черзі тільки по місту Ківерці більше 260 чоловік, які були учасниками АТО в свій час демобілізовані і мають статус, відповідний статус. Дуже добре, що ситуація майже вирішена  по Сикиречівському Старостинському окрузі і по Суському Старостинському окрузі там на скільки я спілкувався із старостою ще є два чоловіки на забезпечення земельними ділянками, але є земля і будем над нею працювати", – заявив Жгутов.

Читайте також: Помер учасник бойових дій з Волині

На зустріч із народним депутатом прийшов Анатолій Король, який підготував депутатське звернення. Його цікавить непрозорий розподіл земельних ділянок для учасників АТО.

 "Так як була сформована раніше черга, ця черга була переформована, що дало так можна сказати фальсифікацію...хочу звернутися з депутатським зверненням до Ірини Мирославівни Констанкевич, щоб вона дала оцінку та розслідувала це питання", – сказав Анатолій Король.

У місті Ківерці міська влада регулює питання, які належать до її компетенції та сприяє вирішенню  питань учасників АТО, проте деякі із них мають врегулюватися на рівні Верховної ради України.

"Єдине що хочу сказати, оті питання земельні, які є проблемні, актуальні, так само можливо, щось по захисту…ми на місцях не маємо тих коштів і їх юридично ми не можемо вирішити, наприклад розширення меж міста і міська влада не може виділити землі всім бажаючим, тому що вони лежать в певних межах і це також потрібно розуміти.. Вони просто бачать, отам є вільна земля ми хочемо там будуватись, ну це трохи не так юридично", – заявив директор КРГО "Спілка учасників та волонтерів АТО" Артур Завальний.

Нардеп запевнила, що всі питання, які озвучили учасники АТО під час зустрічі, розгляне в індивідуальному порядку, а також буде ініціювати у ВРУ втілення постійної  програми  допомоги бійцям, яку потрібно розрахувати на 5 років, а також зробити фінансуванням постійним.

На відео з 2:08: 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook