Сьогодні, 1 червня у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка у Луцьку відбувся перший молитовний сніданок Волині, ініціатором якого виступив радник Луцького міського голови, депутат Луцької міськради фракції "УКРОП" Ігор Поліщук спільно з Волинською радою церков.

Читайте також: Ігор Палиця повідомив, хто стане кандидатом в мери Луцька від "УКРОПу"

"Молитва – це спосіб спілкування", – такими словами ведучі розпочали захід, який зібрав 206 учасників різних конфесій, політичних поглядів, бізнесменів, громадських діячів, лікарів та інших осіб.

Головними гостями заходу стали виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун та представники конгресу США Боб МакЮен та Джим Слеттері. А також голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, народний депутат Ірина Констанкевич, голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко, Тетяна Єремеєва та багато інших депутатів Волині.

Метою такого сніданку було не лише об’єднати християнську родину, усіх представників влади, а й зібрати кошти на придбання гемо-аналізатора для онковідділлення Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання, яке допоможе виявляти ракові клітини на ранній стадії захворювання.

Розпочали сніданок із молитви "Отче наш", після якої до всіх присутніх звернувся митрополит Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл, який виголосив молитву за всю Україну.

До слів привітань також долучилися і голова Волинської облради Ігор Палиця, голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко та радник міського голови Ігор Поліщук.

"Я дуже радий, що традиція проводити молитовні сніданки започаткувалася і у нас на Волині. Сьогодні, тут, в цьому залі, зібралося багато людей. Людей, у яких різні політичні погляди, різні погляди на життя, тут присутні і учасники бойових дій, і люди різних конфесій та віросповідань. Проте, їх зібрала тут єдина мета – молитва до Бога. Пам'ятаймо, Бог – один. Він єднає нас. Ми повинні допомагати, підтримувати один одного, творити гідні вчинки, за які не буде соромно ні перед собою, ні перед народом. Любімо один одного, довіряймо один одному та шануймося, бо ми цього варті!" – звернувся до всіх присутніх Ігор Палиця.

Також він привітав усіх із Днем захисту дітей та наголосив на тому, що діти – наше все. Заради них ми живемо.

Читайте також: Реабілітаційний центр для волинських атовців може з'явитись уже цього року

"Ми не просто повинні вірити в Бога, але й знати, що він є. У кожного в серці є місце для нього і для добрих справ. Всім оптимізму, віри у найкраще майбутнє та знайте, що ми єдині!", – сказав Олександр Савченко.

"Я радий бачити, що наш захід зібрав багато небайдужих людей. Ми віримо у те, що молитовний сніданок стане традицією для нас. Пам'ятайте, якби не було Ісуса Христа, то не було б християнства, не було б і нас із вами. Бог єднає. І ми повинні вірити в це", – наголосив радник міського голови Ігор Поліщук.

Також із привітаннями до волинян виступила і виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка наголосила, що дуже рада побувати на Волині із таким важливим візитом. 

"Від імені Прем'єр-міністра та Уряду України, я рада побувати тут, із вами, і помолитися спільно з волинянами за Україну, за нас та за чудовий Волинський край. Я впевнена, що люди, які тут зібралися, мають на меті розвивати свою область та місто. Користуючись нагодою, я відвідаю заклади медицини у Луцьку та поспілкуюсь із органами місцевої влади, аби допомогти в розвитку міста", – сказала Уляна Супрун.

До слова був запрошений і Павло Унгурян, який є головою міжфракційного депутатського об'єднання "За духовність, моральність та здоров'я України" та започаткував Молитовний сніданок у Києві, який відбувся вчора, 31 травня. Він подякував місцевій владі за запрошення та привітав волинян із першим молитовним сніданком.

"Молитовний сніданок – це цінність, яка дозволяє місту стати потужнішим і об'єднати людей для спільної мети", – зазначив Павло Унгурян.

Не оминули увагою і зарубіжних гостей Боба МакЮена та Джима Слеттері, яким також надали слово. Вони обидва подякували за запрошення та були дуже раді побувати на такій мальовничій землі як Волинь, яка де в чому нагадала їм рідну землю. Конгресмени привітали всіх із започаткуванням традиції молитовного сніданку та наголосили, що у США такі заходи проходять ще із 1953 року. Вони об'єднали державу з народом та допомогли краще одне одного розуміти. Тож вони надіяться, що і в Україні відбуватиметься те ж саме.

Читайте також :Волинські депутати підтримали надання томосу про автокефалію церкви

Впродовж Молитовного сніданку лунали спільні молитви за сиріт, молодь, сім’ю, за Україну та її захисників. Кожен, кому небайдужа доля волинського народу зміг висловитися і побажати присутнім добра та віри.

Ця подія дуже важлива для міста, адже будь-яка справа, яку б не починали, не буде мати успіху без віри в Бога, єдності та позитивного налаштування. 

Зазначимо, що під час молитовного сніданку всі охочі робили пожертви у скриньки, а упродовж наступного тижня благодійні внески можна буде здійснити на банківські рахунки.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter