Відому радянську акторку Лію Ахеджакову госпіталізували в лікарню з підозрою на коронавірус. Її доставили в одну зі столичних клінік після того, як її стан різко погіршився.

Читайте також: Відому українську співачку запідозрили у романі з російським актором

За даними "Експрес-газети" Ахеджакова нездужає вже кілька днів. А вранці 9 січня їй стало набагато гірше. У знаменитості взяли ПЛР-тест, результат якого поки що не озвучили. Крім того, у неї підозрюють загострення хронічних захворювань.

Нагадаємо, Лія Ахеджакова – радянська й українська акторка театру і кіно, народна артистка РФ, лауреат Державної премії РРФСР ім. братів Васильєвих.

Найбільшу популярність і славу Ахеджакова отримала, зігравши в таких фільмах: "Іронія долі або з легким паром", "Службовий роман", "Гараж", "Москва сльозам не вірить" і багатьох інших.

Читайте також: Зірка легендарного серіалу "Друзі" заявила, що України не існує (відео)

Акторка відома своєю активною громадянською позицією. Під час Євромайдану акторка розповіла, що пильно стежить за ходом подій і дуже переживає і одночасно захоплена сміливістю українців. Лія Ахеджакова підкреслила, що Росії є чому повчитися в України. Вона зазначила: попри те, що російський і український народи є братами, Україна "втекла" від Росії за першої ліпшої нагоди. Це пов'язано з тим, що на українській землі ще пам'ятають табори Сталіна і Голодомор.

У березні 2014 року разом з понад 200 іншими російськими кінематографістами акторка підписалась під зверненням до українських колег зі словами підтримки і запевненнями, що вони не вірять офіційній пропаганді Кремля, яку поширюють провладні ЗМІ та проти російської військової інтервенції в Україну. Підписала звернення ініціативної групи з проведення конгресу інтелігенції "проти війни, проти самоізоляції Росії, проти реставрації тоталітаризму", підписала звернення на захист російського музиканта Андрія Макаревича, що виступив із критикою політики російської влади щодо України.

У липні 2014 року актриса знову публічно виступила, прочитала вірш Орлуші "Реквієм по МН-17", де від імені Росії взяла на себе відповідальність за збитий над Донецькою областю пасажирський літак.

29 червня 2015 року під час інтерв'ю телеканалу "Дождь" принесла публічні вибачення "народу Вірменії за російську агресію".

У березні 2015 року виступила з підтримкою Надії Савченко, у 2018-му − на захист українського режисера Олега Сенцова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook