Києві затримано квартирного злодія, який з допомогою альпіністського спорядження вкрав з багатоповерхівки в Одесі 1 мільйон доларів.

Читайте також: На Волині викрили серійного злодія

Про це повідомляє прес-службу Національної поліції України.

Зазначається, що в квартиру одеського підприємця, яка розташована на останньому – 18 поверсі, злочинець проник, спустившись з даху. Через балконні двері він проник всередину і почав збирати цінні речі. Коли знайшов схованку з грошима, залишив сумки з речами і забравши тільки гроші пішов.

На вулиці зловмисника чекав знайомий на автомобілі. Він відвіз чоловіка в готель, звідки той згодом вирушив до Києва.

В ході проведення оперативно-розшукових дій співробітники поліції встановили особу правопорушника. Він виявився раніше судимим за майнові злочини громадянином сусідньої держави.

Читайте також: Житло волинянки обікрали, коли та працювала на городі

За наявною інформацією чоловік “гастролював” по Україні та обкрадав квартири. Крім того, він обґрунтовано підозрюється у вчиненні на території Одеси і області інших злочинів, зокрема – розбою. В даний час проводиться перевірка його причетності до цих правопорушень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter