Понад 40 депутатів Верховної Ради України підтримали звернення до президента Петра Порошенка. Нардепи вимагають від президента публічної відповіді щодо низки питань, зокрема можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в Росії.

Читайте також: "Це початок кінця Порошенка": Шевченко виступив у ВРУ щодо замовних обшуків в Буковелі

Лист-звернення опублікував на своїй сторінці у Facebook позафракційний нардеп Віктор Чумак, який балотуватиметься на посаду президента на виборах у 2019 році, передає ТСН.

В документі йдеться, що Порошенко має "публічно роз’яснити всі факти, які були оприлюднені українськими та іноземними ЗМІ та мають ознаки злочину".

Також Петра Порошенка просять спростувати чи підтвердити наявність не задекларованого майна, виведеного в офшори та не задекларованого зернового та крохмального бізнесу в Російській Федерації. 

Окрім цього в нього запитали про впровадження схеми "Роттердам+",  "яка внаслідок закупівлі вугілля за завищеними цінами призвела до підвищення тарифів на комунальні послуги та збагатила олігарха Ріната Ахметова". Також нардепи вимагають дати відкриту відповідь на запитання, чи дійсно він здійснював підкуп народних депутатів, а за реєстрацію кандидатом до Верховної Ради Олександра Онищенка отримав хабар у 6 мільйонів доларів.

Читайте також: Кому вигідно розвалювати волинські шахти?

У листі-зверненні йдеться, що відповіді президент повинен надати під час прес-конференції або відкритої зустрічі в присутності ЗМІ. 

"Разом з Кримінальним кодексом, який я подарував президенту, я передав йому особисто в руки лист, який підписали 40 нардепів, в тому числі найрейтинговіший кандидат у президенти, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, керівники фракції "Самопоміч" та багато інших", – написав в соцмережі Чумак. 

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter