Луцька "Волинь" і одеський "Чорноморець" є головними претендентами на місце донецького "Олімпіка" в українській Прем'єр-лізі.

Читайте також: "Волинь" – "Карпати": ультрас вибігли на поле для розправи з арбітром та спалили трибуни (відео)

Як повідомлялось раніше, наразі футбольні органи розглядають питання надання дозвільних документів футбольну клубу "Олімпік" (Донецьк), який неодноразово підозрювався в участі у договірних матчах. Через "гру на контору" молодіжним командам "Олімпіка" було заборонено приймати участь у змаганнях. 

Без участі молодіжних команд у чемпіонатах України "Олімпік" не може бути допущений до участі у змаганнях УПЛ сезону 2019/2020.

Читайте також: "Волинь" може переграти матч за вихід в Прем'єр-лігу: відомий суперник

Відтак в Прем'єр-лізі, яка складається наразі з 12 команд, може цілком ймовірно  звільнитись одне місце. Втім просто так "Волинь" чи інша команда його не отримає. Швидше за все, воно буде розігране між претендентами "Волинню" та "Чорноморцем".

Однак, за інформацією журналіста Ігоря Бурбаса, якщо "Олімпіку" все ж не нададуть атестат на участь в Прем'єр-лізі 2019/2020, то в елітний дивізіон повернуть саме "Чорноморець". Такою є кулуарна домовленість більшості клубів УПЛ. 

"У разі повної відмови "Олімпіку" другий рік поспіль кабінетним рішенням в УПЛ імовірно залишать "Чорноморець". Кулуарно більшість клубів за таку ініціативу. Додаткового плей-офф з "Волинню" не буде. Це і фізично не можливо – одесити по відпустках. Та й регламентом не передбачено", – йдеться у повідомленні інсайдера.

Відтак місце в Прем'єр-лізі навіть не буде розігране за спортивним принципом, а просто надане тим, хто зумів домовитись в кабінетах.

Нагадаємо, що "Чорноморець" у сезоні 2018/19 вилетів з УПЛ у стикових матчах проти "Колосу" (Ковалівка), а "Волинь" не змогла піднятись до еліти з Першої ліги, поступившись у плей-офф "Карпатам".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook